Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Από τα ζεστά ποτά» του 1985 «Στους Ελαιώνες της Αγάπης» του 2002 και από τα «20 χρόνια live» του 2001 στο «Οταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις» του 1987 με ενδιάμεσους σταθμούς ακόμη έξι δίσκους που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην ελληνική μουσική ανοίγοντας τον δρόμο σε δεκάδες άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ο λόγος για τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, οι οποίοι εμφανίζονται το Σάββατο στο ΤerraVibe Ρark της Μαλακάσας, σε μια βραδιά που θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Η αρχή της επανασύνδεσής τους (επισήμως διαλύθηκαν το 2000) ήταν οι πρόσφατες επιτυχημένες συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Επειτα από είκοσι πέντε χρόνια παρουσίας στη μουσική και στο τραγούδι ο Πάνος Κατσιμίχας συνεχίζει να βρίσκει τη μουσική «δύσκολη αλλά και λυτρωτική», όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «Βήμα». Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι « η μουσική και το τραγούδι είναι μια αθώα τρέλα,κάτι σαν λευκή μαγεία,που σε διακατέχει και σε ταξιδεύει διαρκώς. Θα χαρακτήριζα την πορεία μου στη μουσική σαν αυτή του προσκυνητή.Δύσκολη,βασανιστική αλλά λυτρωτική.Δεν έχω όμως κανένα παράπονο ». Χαρακτηρίζει επίσης τη μουσική « σαν το μαγικό ιπτάμενο χαλί του Σεβάχ του Θαλασσινού. Η μουσική υπάρχει εκείγια να μας απελευθερώνει από τη βασανιστική βαρύτητα της ύλης, που είναι η μία πλευρά της φύσης του ανθρώπου. Παράλληλα υπερασπίζεται και μας θυμίζει την άλλη πλευρά του ανθρώπου· την πνευματική ».

Και αν όσοι μεγάλωσαν με τη μουσική και τα τραγούδια τους ξέρουν τα βιογραφικά τους στοιχεία καλύτερα και από τους ίδιους, καθώς και η νέα γενιά, η οποία δεν τους τους έχει γυρίσει την πλάτη, εντούτοις η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως. Οι αδελφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα, αν και τα νεανικά τους χρόνια ήταν στη Δυτική Γερμανία, όπου εργάζονταν. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το κομμάτι «Μια βραδιά στο Λούκι». Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε τον δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου «Ζεστά Ποτά» τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή. Από κει και πέρα κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την αμεσότητα των στίχων τους περιγράφοντας καθημερινές μεν στιγμές της ζωής, αλλά με τρόπο άμεσο. Στη διάρκεια της εικοσαετούς και πλέον πορείας τους έχουν συνεργαστεί με τους Μανώλη Ρασούλη, Πυξ Λαξ, Παύλο Σιδηρόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, ενώ το 1993 συμμετείχαν στις δύο συναυλίες του Μπομπ Ντίλαν στον Λυκαβηττό.

ΙΝFΟ
Τα πρώτα 4.000 εισιτήρια κοστίζουν €11. Τα επόμενα 4.000 εισιτήρια θα κοστίζουν €13. Τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν €15.

η ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ Τicket Ηouse Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210

3608.366. Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264.880. η ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της περιοδείας του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα έχει ως εξής: ΙΩΑΝΝΙΝΑ- Θέατρο ΕΗΜ- Τετάρτη 30 Ιουνίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Θέατρο Γης- Παρασκευή 2 Ιουλίου ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κύπρος- Πύλη Αμμοχώστου- Πέμπτη 8 Ιουλίου ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ- Θέατρο Φλόκα- Παρασκευή 16 Ιουλίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- Στάδιο «Κοσμάς Φώτης»- Σάββατο 31 Ιουλίου ΚΑΒΑΛΑ- Αμυγδαλεώνας, Παλιό Αεροδρόμιο, Φεστιβάλ Φιλίππων- Κυριακή 1 Αυγούστου.

tovima.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν