ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τα όρια της ύβρης αγγίζουν οι χαρακτηρισμοί της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Διστόμου κατά των αιρετών της Λιβαδειάς και της Αράχωβας, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το χωροταξικό του Καλλικράτη μεταξύ των τριών δήμων. Η μεν Λιβαδειά διεκδικεί την ενσωμάτωση του Διστόμου στο νέο διευρυμένο δήμο Λιβαδειάς,  η δε Αράχωβα δίνει μάχη να διατηρήσει το όνομα του δήμου,  που θα προκύψει από τη συνένωση της με το Δίστομο και την Αντίκυρα, όπως προέβλεπε αρχικά το σχέδιο  που ανακοίνωσε του υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης, όσον αφορά τη Λιβαδειά ,γίνεται λόγος για «τοπικιστική υστερία» που απειλεί να τινάξει στον αέρα ,τις μεταξύ τους σχέσεις συνεργασίας και χαρακτηρίζει ηλίθια την αντίληψη που εκφράστηκε στο Δ.Σ Λεβαδέων για συνένωση με το Δίστομο...



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό μια αυξανόμενη τοπικιστική υστερία εκφραζόμενη από ευτυχώς λίγους τοπικούς παράγοντες της περιοχής μας μετά την δημοσίευση του σχεδίου "Καλλικράτης" .

Οι κάτοικοι  του Διστόμου και της ευρύτερης περιοχής έχουν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της Λιβαδειάς, και της Βοιωτίας  συνολικά, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν κάβε εμπορική, οικονομική , πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα που εξελίσσετε στην πρωτεύουσα του νομού μας.

Δυστυχώς το κλίμα αυτό κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από τις μεγαλοιδεάτικες  αντιλήψεις κάποιων νεόκοπων και γυρολόγων αυτοδιοικητικών παραγόντων που βλέπουν το καλό της πάλης τους μέσα από μία επεκτατική διάθεση, που πιστεύουν ότι θα τους ωφελήσει αδιαφορώντας για τους άλλους.

Η λογική που έχει εκφραστεί από κορυφαίους αυτοδιοικητικούς παράγοντες « εάν δεν επεκταθούμε προς τον κάμπο (Ορχομενό ) τότε θα «ρέπει να επεκταθούμε  προς το βουνό ( Δίστομο – Αράχωβα ) », εκφράζει μια ηλίθια αντίληψη που δυναμιτίζει την όποια διάθεση για συνεργασία μέσα στην νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Με « ψευδοπαραιτήσεις » και εκβιαστικά διλλήματα αυτοδιοικητικών παράγονταν οι οποίας δεν εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες παρά μόνο τις δικές τους ανησυχίες και επιδιώξεις  δεν παράγεται πολιτική, δεν προάγεται ανάπτυξη».

Η επίθεση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Διστόμου είναι ιδιαίτερα προσβλητική και για το δήμαρχο Αράχωβας Λεόντιο Ανδρέου, τον οποίο κατηγορούν ως ψεύτη και προβοκάτορα.  Όσον αφορά τώρα τον κύριο Δήμαρχο Αράχωβας και τις απαράδεκτες δηλώσεις του με αυτά που ουσιαστικά υιοθετεί σπιλώνει ανέξοδα πρόσωπα και υπολείψεις στελεχών του Π.Α.Σ.Ο.Κ που έλκουν την καταγωγή τους από το Δίστομο, χωρίς αποδείξεις, είναι κοινός ψεύτης, προβοκάτορας και συκοφάντης. Οι ενέργειες και οι δηλώσεις αυτές δυναμιτίζουν την ομαλή συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Στο στόχαστρο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία που καταγγέλλονται για παρασκηνιακές διεργασίες «Περιμένουμε επίσης την απάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του νομού μας για τις παρασκηνιακές διεργασίες που φέρεται πώς έκαναν με τον Δήμαρχο Αράχωβας όπως ο ίδιος δήλωσε, δηλαδή ότι «είχε αποσπάσει την συγκατάθεση τους για την ονομασία του νέου Δήμου ως Δήμου Αράχωβας με έδρα το Δίστομο ».

Τα βέλη στρέφονται κυρίως προς το βουλευτή Βασίλη Τόγια «θεωρούμε  απαράδεκτο και αδιανόητο βουλευτής του Π.Α.Σ.Ο.Κ του νομού μας να « μεταφέρει» Δήμους και κοινότητες με επιστολές που αποστέλλει σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων ή με δηλώσεις του , αδιαφορώντας για τις πληγές που ανοίγονται στις τοπικές κοινωνίες», με αφορμή σχετική επιστολή του κ. Τόγια  προς το Δ.Σ Λεβαδέων.

Τέλος προειδοποιούν ότι εάν χρειασθεί  οι πολίτες των κωμοπόλεων που συγκροτούν τον Δήμο Διστόμου έχουμε φωνή.

siriosfm.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



5 σχόλια:

  1. ΟΜΑΔΑ ΔΙΣΤΟΜΙΤΩΝ4 Μαΐου 2010 στις 1:32 μ.μ.

    Κανεις ενα λαθος φιλε απο τον Αλιαρτο που δημοσιευσες και σχολιασες την ανακοινωσην της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Διστομου. Δεν προκειται για ''υβρεις''αλλα για απαντηση σε πραγματικες υβρεις ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ παραγοντων της Λειβαδιας και της Αραχωβας που θιγουν το συνολο των Διστομιτων, των Στειριωτων, των Ασπροσπιτιωτων αλλα και ατομικα καποια προσωπα που ετυχε να καταγονται απο το Διστομο.
    Επι της ουσιας δεν κοιτουν την αναπτυξη με βαση το χαρτη, τα οικονομικα δεδομενα, τις συγκοινωνιες, τις υποδομες και τα αλλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτηρια, αλλα μονο το τοπικιστικα συμφεροντα και τους μεγαλοιδεατισμους του τυπου η ''πρωτευουσα αδικειται" ή ''η Αραχωβα ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ''της κλεβουν(!) το ονομα κλπ.
    Ομως ,φιλοι, ιστορια εχει καθε τοπος. Το οτι η Λειβαδια ηταν πρωτευουσα του νομου Βοιωτιας ΔΕΝ σημαινει ΤΙΠΟΤΑ για το νεο σχεδιασμο- πλεον πρωτευουσα της Περιφερειας μας ειναι η Λαμια. Τερμα οι νομοι. Αυτο βεβαιως δεν σημαινει οτι δεν ειναι μια πολυ μεγαλη πολη που μεγαλωσε κι αλλο με την προσθηκη του Κυριακιου, της Δαυλειας, της Χαιρωνειας κλπ. Ουτε αυτο σημαινει οτι αμφισβητουμε τα πρωτεια της - αλλωστε πολλες απο τις υπηρεσιες του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, που ειναι ορεινος , θα ασκουνται απο τη Λειβαδια. Κανονικα ο κ Τσιφης και οι αλλοι φιλοι θα επρεπε να ειναι πολυ ικανοποιημενοι και να το λενε. Τωρα οι πολιτες τους θεωρουν - αδικως - οτι ειναι ριγμενοι και χανουν το κυρος μονοι τους . Εβγαλαν δηλαδη μονοι τον πηχυ ψηλα και περασαν απο κατω! Αλλα και η Αραχωβα δειχει εναν εγωισμο που στηριζεται μονο στο οτι πανε αρκετοι κονομημενοι Αθηναιοι και κανουν σκι. Ε, και λοιπον; Δεν καταλαβαινουν οτι αυτο ΔΕΝ περναει ιδιαιτερα τωρα με την οικονομικη κριση; ''Για τους VIP 's θα νοιαστουμε'', λενε πολλοι απλοι ανθρωποι...
    Αυτα. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΔΙΜΟΣΙΕΥΜΑ. Εμεις απλως αμυνθηκαμε σε υβρεις και ανακριβειες.
    Φιλικα, Ομαδα ΔΙΣΤΟΜΙΤΩΝ ''Για την Αναπτυξη''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν προσέξατε καλά φίλοι Διστομίτες, το άρθρο είναι αναδημοσίευση από τον Σείριο fm. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο άρθρο, που από ότι βλέπω υπάρχει, να στείλετε μήνυμα στον Σείριο. Εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη και δεν υπάρχει κανένα δικό μας σχόλιο. Εξάλλου είστε πολύ μακρυά, για να έχουμε προβλήματα μαζί σας :).
    Καλά κάνατε και σχολιάσατε, γιατί μάλλον και κάποιοι άλλοι θα είχαν αυτή την εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ομαδα Διστομιτων5 Μαΐου 2010 στις 2:05 π.μ.

    Προς dk . Που να δω οτι ειναι αναδημοσιευση; Αφου ομως το επιλεγεις το αρθρο και το προβαλεις , βαλε και την αποψη σου. Η πες οτι δεν ειναι η γνωμη σου τελος παντων. Η ομαδα διστομιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το βρεις εδω
    http://www.siriosfm.gr/?p=10040

    Είναι απλή αναδημοσίευση κάποιου άρθρου. Ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε και τις δικές σας απόψεις ή να αναπαράγουμε το πιο πάνω σχόλιό σας σε νέα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς την ομάδα διστομιτών:

    Είστε κοινοί κλέφτες και λωποδύτες κι αυτό γιατί αλλάξατε (με τι μέσα άραγε???) το όνομα του Δήμου αφού είχε δημοσιευτεί στο προσχέδιο του νόμου.

    Με τι κριτήρια έγινε Δήμος Διστόμου κι όχι Δήμος Αράχωβας? Πληθυσμιακά? Όχι!!! Αλφαβητικά? Όχι!!! Ιστορικά? Σηκώνει συζήτηση. Κι αφού δε παραδέχεστε την κλεψιά σας, που την ξέρατε πριν ακόμη γίνει, είστε τιποτένιοι και ανάξιοι λόγου.

    Η λέξη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σημαίνει ότι είναι προς ανακοίνωση. Τι σημαίνει κάνεις λάθος που δημοσίευσες την ανακοίνωση? Τέτοια λογοκρισία ούτε στη Χούντα δεν υπήρχε. Ότι θέλω θα πιστεύω και θα λέω και δεν δέχομαι υποδείξεις από κανέναν φασίστα.

    Και να μην επιτίθεστε στο Βήμα Αλιάρτου που κάνει αυτό που πρέπει. Για αυτό έχετε μείνει μόνοι σας και δεν σας χωνεύει κανείς.

    Από όλα τα blogs της Βοιωτίας, το distomo.blogspot.com είναι το πιο εσωστρεφές και τοπικιστικό. Κι αυτό κάτι λέει.

    Κοιτάξτε να ανασκευάσετε την άποψή σας και παραδεχτείτε τη λαθροχειρία για το καλό όλων.

    Ντελάλης της Αράχωβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν