ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΕΝΑ 8χρονο ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί, με εξαίρεση ένα 8χρονο αγόρι. 93 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος της Al Afriqiyah, το οποίο συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας). Ένα αγόρι οκτώ ετών από την Ολλανδία είναι σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της Τρίπολης, ο μοναδικός επιζών από τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Airbus A330...
Η λιβυκή αεροπορική εταιρεία Afriqiyah επιβεβαίωσε το συμβάν, ανακοινώνοντας ότι ένα από τα αεροσκάφη της "είχε ατύχημα κατά την προσγείωση" στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά ότι δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες.

Αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν. "Αποκλείουμε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η συντριβή να είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας", δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι από το δυστύχημα επέζησε μόνο ένα αγόρι από την Ολλανδία, το οποίο νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 και δήλωσε ότι "θα παράσχει πλήρη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος".

Πολλοί Ολλανδοί στο μοιραίο αεροσκάφος

Πολλοί Ολλανδοί επέβαιναν στο αεροσκάφος της εταιρείας Al Afriqiyah, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι είναι παιδί από την Ολλανδία είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος. "Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι πολλοί ολλανδοί πολίτες επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κριστόφ Προμερσμπέργκερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Δεν ήταν ωστόσο σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία που φέρει ένα αγόρι οκτώ ετών ως το μοναδικό επιζώντα: "Δεν έχω μέχρι στιγμής πληροφορίες που να το επιβεβαιώνουν. Η πρεσβεία μας στην Τρίπολη έχει αποστείλει εκπροσώπους στο αεροδρόμιο για να συλλέξουν πληροφορίες και να βοηθήσουν τους Ολλανδούς που χρειάζονται βοήθεια", συμπλήρωσε ο ίδιος εκπρόσωπος. 

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΕΝΑ 8χρονο ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν