ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η Γαλλία ζήτησε την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα Xynthia, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εξωτερικών Πιερ Λελούς, ενώ σύμφωνα με ένα νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας οι νεκροί έφθασαν τους 50 και οι αγνοούμενοι τους εννέα...



"Ζητώ την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ υπέρ της Γαλλίας", ανέφερε ο Λελούς μετά το πέρας συνάντησης του με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν, που σύμφωνα με τον Λελούς προσκλήθηκε να επισκεφθεί την Πέμπτη την περιοχές της Γαλλίας που επλήγησαν από την καταιγίδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υποσχέθηκε την υποστήριξή του προς τις περισσότερο πληγείσες από την καταιγίδα χώρες της Ευρώπης.Από το Σάββατο έπληξε την Πορτογαλία και την Ισπανία πριν συνεχίσει προς την Γαλλία το Βέλγιο και την Γερμανία.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό θυμάτων συνεχίστηκαν σήμερα στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ δήλωσε στη France Info ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί αφού τα σωστικά συνεργεία φθάνουν τώρα σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση ήταν αδύνατη προηγουμένως.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε την περισσότερο πληγείσα παραθαλάσσια πόλη Λα Ροσέλ και την περιοχή βόρεια και νότια αυτής. Στην περιοχή αυτή αναφέρθηκε ότι περί τα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Περίπου 220.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό μετά το πέρασμα της Xynthia της χειρότερης καταιγίδας μετά από μία άλλη το 1999 που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 92 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Αξιωματούχοι στις κατεστραμμένες παραθαλάσσιες περιοχές ανέφεραν ότι η τελευταία καταιγίδα προκάλεσε πολύ πιο εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές από αυτή του 1999. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν έκανε λόγο για "εθνική καταστροφή".

Στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας προς το Γαλλικό Πρακτορείο, οι νεκροί από την καταιγίδα έφθασαν τους πέντε, ενώ διάφορα γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έξι νεκρούς. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα αγοράκι δύο ετών στο κρατίδιο της Εσσης. 

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν