Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟN ΕΟΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜ ΑΕ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010


Αναφορά στον ΕΟΤ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ κάνει ο Νικος Ευαγγελάτος στο NIKOS' BLOG 


Διαβάστε τα κείμενα στη συνέχεια της ανάρτησης





Αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στον ΕΟΤ και στην ΤΡΑΜ ΑΕ φαίνεται ότι ξεπερνούν κάθε όριο. Μιλάμε για ένα τρελό χορό εκατομμυρίων ευρώ και χλιδής την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του μας μιλούσαν για περιορισμό του σπάταλου κράτους, για σεμνότητα και ταπεινότητα και για περικοπές!


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ


Απ' ότι φαίνεται ο ΕΟΤ θα αποτελέσει ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως κάποιοι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονταν το δημόσιο χρήμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νέα διοίκηση του οργανισμού που ανέλαβε μετά τις τελευταίες εκλογές και μέσω βιογραφικών άρχισε να ελέγχει την κατάσταση που παρέλαβε. Βρήκε λοιπόν ότι το χρέος του ΕΟΤ σήμερα ξεπερνά τα 120 εκατομμύρια ευρώ!

Που ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρήματα εν μέσω κρίσης ή και λίγο πριν; Σε ποιες τσέπες κατέληξαν, τι προμήθειες δόθηκαν και σε ποιους;
Σας παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο οργανισμός συμφώνησε να πληρώσει 2,5 κατ. ευρώ στο CNN για να διαφημίσει τη χώρα μας. Με ποιο κριτήριο άραγε; Ενεκρίθη από την πολιτική ηγεσία αυτό το κονδύλι; Ποιοι έλαβαν προμήθειες;

Άλλα 800.000 ευρώ πήρε το BBC και πολλά-πολλά ακόμα μέσα ενημέρωσης από αυτά που τώρα μας περνούν γενεές 14 και μας αναφέρουν καθημερινά ως "μαύρα πρόβατα" της Ευρώπης. Γιατί άραγε;

Ο πρώτος έλεγχος όμως "έβγαλε" και άλλα εξοργιστικά. Μαθαίνω πχ. ότι βρέθηκε χρεωμένο στο γραφείο πρόεδρου ένα πολυτελέστατο τζιπ. Το εν λόγω αυτοκίνητο δεν έχει ούτε την απαιτούμενη κρατική άδεια για να κυκλοφορεί. Όμως έχει "γράψει" στο κοντέρ του πολλά...βουνίσια ταπεινά χιλιόμετρα.

Ποιος άραγε το χρησιμοποιούσε παράνομα, αφού δεν είχε άδεια και που τον...πήγαιναν;
Όσα έχετε διαβάσει είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που φαίνεται ότι θα αποκαλύψουν οι ελεγκτές του σώματος δημόσιας διοίκησης που έπιασαν δουλειά σήμερα το πρωί έχοντας ρητή εντολή από τη νέα διοίκηση να φτάσουν μέχρι "το μεδούλι".

Μένει να δούμε εάν όπως προβλέπει ο νόμος, εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτά τα 120 εκατομμύρια ευρώ κακώς δόθηκαν, θα τιμωρηθούν οι κατά νόμο υπεύθυνοι. Και εάν οι πολιτικοί προϊσταμένοί τους, θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜ ΑΕ

Απίστευτα είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και για την εταιρία που εποπτεύει τη λειτουργία του τραμ της Αθήνας.

Την περίοδο της λιτότητας επί κυβερνήσεως Καραμανλή -που ως φαίνεται θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο ανεπαρκής πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης- και των διαβεβαιώσεων ότι το κράτος περιορίζει τις σπάταλες του,η εταιρία αυτή προσέλαβε διπλάσιο από το προσωπικό που μπορεί να συντηρήσει με τα έσοδα της.

Σε εικονικές συσκέψεις για τις οποίες δεν υπάρχουν ούτε πρακτικά, αποφασιζόταν η πρόσληψη δεκάδων "ημετέρων" που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη από τα απαιτούμενα προσόντα. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται η πρόσληψη οδηγού ο οποίος όμως δεν είχε ούτε δίπλωμα, και η πρόσληψη...μάγειρα για να εποπτεύει την κίνηση των συρμών!

Πρόκειται για προκλητική κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και για τον ορισμό της ρουσφετολογικής πολιτικής.

Στο δίκαιό μας υπάρχει νόμος που ορίζει ότι εάν διοικητής οργανισμού ζημιώσει το δημόσιο πρέπει να αποκαταστήσει την οικονομική ζημιά  ή να οδηγηθεί στη φυλακή.

Μήπως ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί μπας και βάλουν μυαλό ...οι επόμενοι;

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Η ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟN ΕΟΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜ ΑΕ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν