ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση της Κ. Μπατζελή με τους αγρότες το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη νέα πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην επιστολή Μπατζελή προτείνονται λύσεις για θεσμικά και χρηματοοικονομικά προβλήματα των αγροτών. Προς το παρόν, πάντως, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα...





Άνοιξε ο Προμαχώνας

Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Η συνεχής χιονόπτωση και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή οδήγησαν τους αγρότες, στην απόφασή τους να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να απεγκλωβιστούν τα φορτηγά που βρίσκονται σε αναμονή διέλευσης των συνόρων από το πρωί.

Σε καμία ενέργεια δεν προέβησαν οι Βούλγαροι καπνοπαραγωγοί, που σύμφωνα με το μέλος της συντονιστική επιτροπής των αγροτών του Προμαχώνα, Γιάννη Τουρτούρα, επρόκειτο να συναντήσουν τους Έλληνες αγρότες στον Προμαχώνα και να προβούν σε κλείσιμο των συνόρων τους στα Κούλατα.

Οι αγρότες αποφάσισαν το μεσημέρι το κλείσιμο ξανά της Εγνατίας οδού, στο κόμβο των Κερδυλλίων. Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπή Ανέστη Κεμανιτζόγλου, παρότι οι αγρότες είχαν αποφασίσει να την αφήσουν ανοιχτή, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, η συνεχής χιονόπτωση και ο φόβος πρόσκρουσης των ΙΧ αυτοκινήτων στα παραταγμένα τρακτέρ τους οδήγησε στην απόφαση να ξανακλείσουν την Εγνατία Οδό. Ανοιχτή παραμένει η Εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης.

Την τακτική των ολιγόωρων αποκλεισμών των δρόμων συνέχισαν οι αγρότες στον Πλατύκαμπο και τον Τύρναβο Λάρισας, καθώς έκλεισαν τα σημεία διέλευσης στις 12 το μεσημέρι και ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 3 το απόγευμα. Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Νίκαιας.

Εξάλλου, εκπρόσωποι των παραγωγών από Πλατύκαμπο και Τύρναβο θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη των 12 μπλόκων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχει απευθυνθεί και στους αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα.

Στόχος των παραγωγών είναι να προκύψει ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο - όπως επισημαίνουν άλλωστε οι εκπρόσωποι από τα 12 μπλόκα, είναι πολύ κοντά στην επίτευξή του - και εν συνεχεία να ζητηθεί συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες του νομού Γρεβενών προτίθενται να κλείσουν τον κόμβο της Εγνατίας οδού στο ύψος της διασταύρωσης με την παλιά εθνική Γρεβενών - Κοζάνης, στη θέση «Μερσίνα».

Αντιπαράθεση Καρχιμάκη - ΚΚΕ

Αισιόδοξος ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου θα καταβληθούν το σύνολο των επιδοτήσεων στους αγρότες όλης της χώρας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, σχετικά με τις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών της Κέρκυρας, διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν οι επιδοτήσεις" και πρόσθεσε:

Ο κ. Καρχιμάκης παρέπεμψε στις δεσμεύσεις 10 σημείων του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τους αγρότες, τονίζοντας ότι "τα έχουμε ήδη δρομολογήσει, θα υλοποιηθούν και θα είμαστε απόλυτα συνεπείς σε όσα υποσχεθήκαμε να κάνουμε"

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν