ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΞΑΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010


Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός συγκροτήματος κατοικιών στη βελγική πόλη Λιέγη, ύστερα από έκρηξη, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων...






...Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 02:00 τοπική ώρα και κατέστρεψε αρκετά κτίρια στον ίδιο δρόμο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του ανατολικού Βελγίου. Γύρω στις  07:00 τοπική ώρα το εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Οι πυροσβέστες άκουσαν τουλάχιστον δύο διαφορετικές φωνές κάτω από τα ερείπια όταν έψαξαν για επιζώντες, μετά την έκρηξη.
Οι γείτονες και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσει όλη η πόλη.

"Ζωντανή ανασύρθηκε μια 13χρονη από τα ερείπια ενός εξαώροφου συγκροτήματος κατοικιών στη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο, το οποίο κατέρρευσε στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε από τη διαρροή αερίου", δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η 13χρονη ανασύρθηκε σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να φέρει σοβαρό τραυματισμό, από τα ερείπια του κτιρίου σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από περισσότερες από 12 ώρες από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο αυτό, στο οποίο και διέμενε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Βερονίκ Μπακούς.
"Ήταν καλά", προσέθεσε η ίδια.

Μετά τη διάσωση της 13χρονης, ο απολογισμός του δυστυχήματος, ο οποίος είναι ακόμη προσωρινός, ανέρχεται σε 23 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα.
Σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων συνέχιζαν τις προσπάθειες εντοπισμού ανθρώπων που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα ερείπια του κτιρίου.

ant1online.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΞΑΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν