Ταξική Προοπτική Εργαζομένων στη ΜΟΡΝΟΣ

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η  εργοδοσία της Μόρνος Α.Ε. αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, προχώρησε μονομερώς σε μειώσεις μισθών, καταργώντας το επίδομα γάμου, αγνοώντας έτσι τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων.

   Και δε σταματά εδώ!

   Κατά τη χθεσινή επίδοση των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας, ζητήθηκε και η υπογραφή των εργαζομένων σε έντυπο γνωστοποίησης όρων εργασίας, με το οποίο η Μόρνος χαρακτηρίζει το σύνολο των μισθολογικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζόμενων ως οικειοθελείς παροχές, τις οποίες δηλώνει ότι θα περικόψει στην πορεία...

 

   Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις και πρακτικές της εργοδοσίας που επιχειρεί με κάθε μέσο να προσαρμόσει βίαια στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Να διαμορφώσει φτηνά εργατικά χέρια.

   Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις της διοίκησης της εταιρίας τελευταία ( κλείσιμο καντίνας, ανάθεση του συνόλου των δρομολογίων των φορτηγών  σε μεταφορική εταιρία, η «επιλογή» ανάμεσα σε 586 € ή δελτίο παροχής υπηρεσιών ή πρόσληψη σε εργολάβο που προτάθηκε στους συναδέλφους ηλεκτρολόγους των οποίων η σύμβαση ορισμένου χρόνου έληξε) καταδείχνουν ότι επιδιώκουν να χτυπήσουν και τις εργασιακές σχέσεις και να διαμορφώσουν καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αυτή είναι η στρατηγική του κεφαλαίου.

    Να τους σταματήσουμε!

    Με τη συλλογική οργάνωση και πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και παράλληλα σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα σωματεία στις επιχειρήσεις του ομίλου.



ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ –ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ



Όλοι στις στάσεις εργασίας την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013





Θήβα 7 Φεβρουαρίου 2013
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ταξική Προοπτική Εργαζομένων στη ΜΟΡΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν