Συνάντηση με το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού και η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας οργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Φίλιππο Μανδηλαρά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 στις 9 πμ.
Οι μαθητές  θα συζητήσουν με το συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή τα βιβλία του «Κάπου ν’ανήκεις», «Ύαινες» και «Ζωή σαν ασανσέρ»...


Φίλιππος Μανδηλαράς

Ο  Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Παρίσι και στη συνέχεια άλλαξε κλάδο και στράφηκε στις κοινωνικές σπουδές μελετώντας τα ξωτικά του Ελλαδικού και Μεσογειακού χώρου. Την ίδια εποχή γνώρισε και ασχολήθηκε με τα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής.

Απόρροια των σπουδών του είναι κατ’ αρχάς η ενασχόλησή του με τον ελληνικό υπερρεαλισμό και ιδιαίτερα με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας μεθόδου Δημιουργικής Γραφής για παιδιά αλλά και για ενήλικες. Από το 1998 ασχολείται συστηματικά με την παιδική λογοτεχνία ως μεταφραστής, επιμελητής, αναγνώστης και συγγραφέας, ενώ επισκέπτεται σχολεία όπου στήνει αυτοσχέδιες παραστάσεις με τη συμμετοχή των μαθητών που δραματοποιούν ελεύθερα τις ιστορίες που έχει εκδώσει.

Μερικά από τα έργα του:             

1. Ο Ηρακλής
2. Τα μπανανόψαρα                                                         
3. Αστροφεγγιά
4. Πιάστε τους
5. Τα ξωτικά
6. Ο παππούς μας άφησε
7. Το ταξίδι του Οδυσσέα
8. Το κουτί της Πανδώρας
9. Η φεγγαρόσουπα
10. Νίκη
11. Το Έπος του ‘40
12. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Συνάντηση με το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν