Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια

| Ετικέτες , , , | Posted On Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε, στη σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στο θεσμό του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκαν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτηρίων για την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.


Για τις 6 Δεκεμβρίου προκηρύχθηκαν τρίωρες, πανελλαδικές στάσεις εργασίας από...

...τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

 
Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί, στις 13:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


---------------------------------------------------------

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2012, έξω από το Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL»  όπου πραγματοποιήθηκε το Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. συγκεντρώθηκε πλήθος εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένοντας  τις αποφάσεις των αιρετών απέναντι στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθούν οι Νόμοι της συγκυβέρνησης κατ΄ εντολή της τρόικας ψηφίζει !!!

Η συνολική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συντελείται με την εκ νέου παρακράτηση πόρων, τις απολύσεις εργαζομένων, το Οικονομικό Παρατηρητήριο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε:

1.Την συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την ΤΡΙΤΗ 4 και ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και ΠΕΜΠΤΗ 6 Δεκεμβρίου 2012.
Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον αποκλεισμό των Γραφείων Προσωπικού (με στόχο να μην αποσταλούν στοιχεία συναδέλφων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας-απόλυσης).


2.Την προκήρυξη 3ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθεί στη 1.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα), ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας

3.Καλεί ακόμη και την τελευταία στιγμή, τα θεσμικά όργανα των αιρετών (Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ.) να αποφασιστούν κοινές κινητοποιήσεις αιρετών και εργαζομένων για να προασπίσουμε από κοινού το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μόνο ο ενιαίος αγώνας, τη δύσκολη αυτή στιγμή θα βγάλει το θεσμό από το αδιέξοδο και το τέλμα που έχει περιέλθει. Έχουμε χρέος αιρετοί και εργαζόμενοι να διασώσουμε το μόνο θεσμό  που παράγει κοινωνική πολιτική σε αυτόν τον τόπο. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως με την πρώτη απόλυση-διαθεσιμότητα συναδέλφου θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                 Γιάννης Τσούνης       

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν