Αρχίζει σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αρχίζει από σήμερα η νέα απογραφή των συνταξιούχων ΙΚΑ, μέτρο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι προκειμένου να καταγραφούν θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ και Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012..

Στο πλαίσιο της απογραφής απαραίτητος είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Η καταγραφή θα γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).


Σε ότι αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση - θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.


Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.


Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Αρχίζει σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν