Συμπλοκή οπαδών της Χρυσής Αυγής με ομάδα αριστερών στη Λιβαδειά

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε σήμερα το βράδυ το κέντρο της Λιβαδειάς όταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής ντυμένοι με ομοιόμορφες στολές συναντήθηκαν με ανένταχτους αριστερούς.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έφτασαν στην κεντρική πλατεία παρατεταγμένοι σε δύο σειρές στις αντίστοιχες πλευρές της οδού Καλιαγκάκη κρατώντας οι μιστοί ελληνικές σημαίες σε κοντάρια και οι άλλοι μισοί μοίραζαν φυλλάδια στους θαμώνες των καφετεριών φωνάζοντας συνθήματα...

Όταν έφτασαν όμως στο πάνω μέρος της πλατείας αντίκρισαν την ομάδα των αριστερών που είχε συγκεντρωθεί εκεί.

Οι δύο πλευρές λογομάχησαν και το σύνθημα «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή» πυροδότησε την κατάσταση.

Η διαπληκτισμοί μετατράπηκαν σε συμπλοκή με στειλιάρια, καδρόνια, πέτρες και καρέκλες απο τα γύρω καφέ ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Στο σημείο βρέθηκαν και κάποιοι πιο ψύχραιμοι και το επεισόδιο που κράτησε περίπου 10 λεπτά έληξε, με την ομάδα της Χρυσής Αυγής να παραμένει στο χώρο της πλατείας και την ομάδα των αριστερών να αποχωρεί.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο όπου βρήκαν τους Χυσαυγίτες έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις, «συλλέγοντας» παράλληλα τα «όπλα» που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μελών και των δύο ομάδων ενώ έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες σε συμπαράσταση των μελών της αριστερής ομάδας που είχαν προσαχθεί, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής η προέλευση των οπαδών της Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι στην περιοχή δεν διαθέτει οργανώσεις.

Το πρωτόγνωρο για την ευρύτερη περιοχή περιστατικό θορύβησε τους κατοίκους της Λιβαδειάς με αποτέλεσμα αρκετοί να αποχωρήσουν προβληματισμένοι από την πλατεία και κυρίως όσοι είχαν μαζί τους μικρά παιδιά ενώ ορισμένοι πιο προνοητικοί λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είχαν φροντίσει να απομακρυνθούν από την αρχή.

Σχετικές Αναρτήσεις :



40 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε γιατί στην τελευταία πρόταση χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη χώρα μας και τη σημαία μας. Ο σχολιαστής μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του για την Χρυσή Αυγή -και αν θέλει ας ξαναγράψει το σχόλιό του- χωρίς όμως, να προσβάλει τα εθνικά μας σύμβολα.

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΩΤΟΝ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΔΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΣΗΜΑΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!ΟΠΟΙΟΣ ΘΙΓΤΙΚΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΑΥΓΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ!!ΚΑΛΗ ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε παρόμοια ανάρτηση σε γειτονικό ιστότοπο υπήρξαν τα ακόλουθα σχόλια:
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣ -ΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΚΟΛΑΦΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.

    και το

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!! ΧΟΥΝΤΑ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ!!!ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!

    Θεωρώ χρήσιμο να παραθέσω κι εδώ την άποψη μου:

    Η ΧΑ ήταν για πολύ καιρό μικρή, σχεδόν γραφική, οργάνωση με παρακρατική, βίαιη ή και εγκληματική δράση ενάντια σε όσους θεωρούσε υπάνθρωπους κι εχθρούς: κομμουνιστές, μασόνους, εβραίους και μετανάστες (νόμιμους ή μη). Ως «κυνηγός μεταναστών» πάντως έγινε ευρέως γνωστή –κυρίως στην Αθήνα- και κατάφερε να εκλέξει και δημοτικούς συμβούλους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

    Τα μέλη της, ασπάζονται πλήρως τις αρχές του κόμματος των Εθνικοσοσιαλιστών του Χίτλερ και ως εκ τούτου σε κάθε στιγμή εκφράζουν τη λύπη τους που το 1945 οι ιδέες αυτές νικήθηκαν. Ως ιδεολογία επιπλέον έχουν ένα κράμα ελληνικού εθνικισμού, ενίοτε εντελώς αντιφατικό (όπως η σύγκρουση αρχαιοελληνικού ιδεώδους και χριστιανισμού) και άκριτης αποδοχής θεωριών συνωμοσίας που παρουσιάζονται σε μεταμεσονύχτια τηλεσεμιναρια. Η άποψη τους για τα προβλήματα στην οικονομία είναι ότι φταίνε οι διεφθαρμένες αριστερές συνδικαλιστικές ηγεσίες και ότι δεν υπάρχουν διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα ανάμεσα σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους αλλά η ιδέα του έθνους καλύπτει όλα τούτα. Για τον ίδιο λόγο, όλα τα περί παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και κρίσης των οικονομιών δεν ισχύουν εάν οι μετανάστες μείνουν στις πατρίδες τους.

    Απλοϊκό έως ηλιθιότητας αλλά αυτό είναι!

    Θεωρούν δε, ότι η απάνθρωπη επίδειξη κατακτητικού μένους από τα χιτλερικά στρατεύματα ενάντια σε αθώους και γυναικόπαιδα στις υπό Κατοχή χώρες (το Δίστομο εδώ δίπλα είναι), οφείλεται στην παράνομη δράση των κομμουνιστών ανταρτών, οπότε, τι να κάνουν τα καημένα τα χιτλεράκια, εξολόθρευσαν όσους έβρισκαν μπροστά τους. Ακριβώς για ον ίδιο λόγο, θαυμάζονται από τους χρυσαυγίτες και θεωρούνται «δικοί τους» οι δωσίλογοι, οι μασκοφόροι των μπλόγκων και τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας, τα οποία λήστευαν κυριολεκτικά τα χωριά (όπως έκαναν στην Δομβραίνα, το Κακόσι και τα Χώστια τον Αύγουστο του 1944 που κι αυτά εδώ δίπλα μας είναι).

    Οπότε το ότι ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ καλό είναι να επιβεβαιώνεται με μελέτη και προβολή της ιστορία του τόπου μας αλλά δεν φτάνει για να μην ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΚΟΛΑΦΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ (ναζιστικού) ΦΙΔΙΟΥ.

    (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (συνέχεια)

    Η ΧΑ είναι πλέον ένα πολιτικό κόμμα το οποίο ίσως είναι και στην Ελληνική Βουλή εάν –το απεύχομαι- επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις.

    Οπότε, η νομιμοποίηση τους έστω κατ’ αρχήν έχει γίνει και αυτό είναι χαρακτηριστικό της ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας: να δίνει την δυνατότητα στους εχθρούς της να την καταλύσουν. Το αν θα νομιμοποιηθούν από την κοινωνία των πολιτών, είναι άλλο θέμα. Η πολιτική απομόνωση της ΧΑ πάντως δεν θα γίνει με συνθήματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν στην αρχή και με αντιγραφή των βίαιων μεθόδων της, αλλά με τεκμηρίωση κι ενημέρωση των πολιτών για τις αξίες και τους στόχους της ΧΑ.

    Διότι εμείς, μπορεί να έχουμε ιστορική μνήμη αλλά οι 17ρηδες δεν έχουν και καθώς βομβαρδίζονται από ξενοφοβικά μηνύματα –που καθώς η κρίση θα βαθαίνει θα δυναμώνουν- επιλέγουν με κριτήριο τον τσαμπουκά και την αποτελεσματικότητα (όπως ο πάλαι ποτέ Ράμπο) στην εξολόθρευση των «κακών» και «αιτίων του κακού».

    Σήμερα είναι οι μετανάστες αύριο μπορεί να είμαι εγώ κι εσύ!

    Οι δε ηλικιωμένοι, που έχουν αρχίσει να χάνουν την μνήμη τους, ιστορική και απλή, προτιμούν την φρουρημένη ησυχία από το να ζουν σε διαρκή φόβο μήπως ένας «μελαμψός άγριος» εισβάλλει στο διαμέρισμα και τους σφάξει.

    Για την εγκληματικότητα κάθε φυλής που «φιλοξενούμε» στην πατρίδα μας, θα αναφερθώ σε άλλο σχόλιο.

    Η ΧΑ τρέφεται πολιτικά από την ανεπάρκεια και ανοχή –που σε ορισμένες περιπτώσεις (ΜΑΤ και καταστολή διαδηλώσεων) μπορεί να είναι και εσκεμμένη- του Ελληνικού κράτους να υπερασπίσει τα δικαιώματα τόσο των πολιτών του όσο και των μεταναστών. Η σειρά που τα αναφέρω είναι και οι προτεραιότητες με τις οποίες οφείλει το κράτος να κινηθεί.

    Μέχρι σήμερα το επίσημο κράτος που χρηματοδοτείται από τους πολίτες, απουσιάζει από τους χώρους όπου υπάρχουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα σχέσεων με τους μετανάστες. Έτσι, όσοι δηλώνουν -και ίσως δυστυχώς το πράξουν- ότι σκέπτονται να ψηφίσουν τους χρυσαυγίτες, είναι μάλλον πιθανό ότι αγνοούν –και ίσως αδιαφορούν κιόλας- το σύνολο των πολιτικών θέσεων της συγκεκριμένης οργάνωσης και ως μόνο κριτήριο τους είναι η διαφήμιση που έχει γίνει δια των μμε, της αποτελεσματικότητας των παραστρατιωτικών ομάδων χρυασυγιτών που επιδεικνύουν ανά πάσα στιγμή ζήλο στο να δείρουν ή και να εξοντώσουν διάφορους μελαμψούς ανθρώπους που κατοικούν σε γειτονιές-γκέτο.

    Ίσως όλα αυτά είναι γνωστά.

    Τα λέω όμως διότι το φαινόμενο «φασιστική και ναζιστική οργάνωση» δεν αντιμετωπίζεται με συνθήματα και αντι-συγκεντρώσεις αλλά με σοβαρότητα και επιχειρηματολογία. Κυρίως όμως, η Δημοκρατία θα επιβιώσει μόνο εάν οι πολίτες –εγώ κι εσύ δηλαδή- την προστατέψουν και απομονώσουν πολιτικά τους εχθρούς της. Κι αυτό θα γίνει μόνο εφόσον η Δημοκρατία (οι θεσμοί και οι νόμοι δηλαδή) λειτουργεί και σε αυτό μπορούμε όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ...ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΦΑΣΙΣΤΟΙΔΕΙ ΖΩΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κανε λιγη υπομονη και θα δεις την καλπη δημοκρατη αλληλεγγυε του ερμου που τον επιασε ο πονος για τον χριστιανισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον από ότι βλέπω γνωρίζεις τις απόψεις μου, θα ξέρεις επίσης ότι επιδιώκω να μιλώ με επιχειρήματα και αδιαφορώ για τα συνθήματα, τις βρισιές και τα υπονοούμενα.

      Το ίδιο σου προτείνω να κάνεις κι εσύ.

      Σε διαβεβαιώνω δε, ότι ξέρω αρκετά καλά τα δόγματα του συγκεκριμένου χώρου, μάλλον πιο καλά από εσένα που ετοιμάζεσαι να τους ψηφίσεις και ίσως σύντομα θα δημοσιεύσω κάτι σχετικό.

      Το θέμα μας δεν είναι πόσους ψήφους θα πάρει η ΧΑ στο Δήμο μας, αλλά εν προκειμένω το πώς θα τους διαχειριστεί εντός κι εκτός Βουλής. Διότι είναι άλλο πράγμα να επιλέγεις να οργανωθείς κάπου εθελοντικά –στην Χρυσή Αυγή εν προκειμένω- για να διατρανώσεις την πίστη σου σε ένα ιδεολογικό συνονθύλευμα υπέρ της καθαρότητας του αίματος της φυλής και άλλο να επιλέξεις αντιπροσώπους στο Κοινοβούλιο που το μόνο που θα λένε είναι ένα «ζήτω το έθνος» και θα χαιρετάνε χιτλερικά για να προκαλούν και να κάνουν χαβαλέ, θεωρώντας κάθε νομοθέτημα άχρηστο μπροστά στο επιχείρημα του ρόπαλου.

      Στο κάτω-κάτω, αν αγανακτούμε όλοι μας με το χάλι που παρουσιάζουν μερικές φορές οι σύνοδοι της Βουλής και με το χαμηλό επίπεδο των βουλευτών μας είναι διότι επιλέγαμε στο παρελθόν έτσι όπως εσύ ετοιμάζεσαι να ψηφήσεις ΧΑ: με το πάθος του φανατισμένου οπαδού που θέλει να δείρει αυτούς στην απέναντι κερκίδα ασχέτως του αν οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είναι καλύτεροι στο γήπεδο.

      Η αναφορά μου στην διάσταση Χριστιανισμού – Αρχαιοπληξίας στην ιδεολογία της ΧΑ ακριβώς υπογραμμίζει ότι με τέτοια τρικυμία εν κρανίω και να θέλει κάποιος από αυτούς δεν θα μπορεί να μιλήσει λογικά. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος και όχι το πάθος τους που αντί για επιχειρήματα και λόγο επιλέγουν το γρύλισμα και τον σιδερολοστό.

      Διαγραφή
  8. ομολογω οτι διαβασα το παραπανω αρθρο σου και ομολογω οτι η νοημοσυνη μου η ισχνη δεν με βοηθησε να νοησω κατι.
    ειδικα οι 2 τελευταιες παραγραφοι
    ειλικρινα απολυτως τιποτα.
    Απελπιδα προσαθεια σου δε -κατ εμε- να αλλαξεις τον ρου της κοιτης του ποταμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ
    Ψηφιζω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εξ απαλων ονυχων
    ελπιζω να γνωριζεις για την ΕΝΕΚ
    ΕΝΕΚ ειπα οχι επεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ομολογείς την αδυναμία σου να καταλάβεις αυτά που έγραψα είναι δικό μου πρόβλημα και όχι δικό σου. Βλέπεις εγώ μιλώ και γράφω ελληνικά ενώ εσένα ο Δάκογλου και η παρέα του δεν σε βοήθησαν καθόλου να τα μάθεις. Σε ήθελαν ημιμαθή και φανατικό, αγνό ήρωα κορόιδο διότι αν μάθαινες δεν θα ήσουν περήφανος για το παρελθόν τους. Μπορεί να είχαν προμετωπίδα τον Ιώνα Δραγούμη και τον Περικλή Γιαννόπουλο αλλά απ’ ότι βλέπω σήμερα στην περίπτωσή σου, ο ελληνικός εθνικισμός, ο μεταπολιτευτικός, έμεινε μια ιστορία εντελώς περιθωριακή, φασιστικών γκρουπόυσκουλων με ταλέντο στις διασπάσεις και τα αλληλομαχαιρώματα. Ωραία ιδανικά που θα ένωναν τον ελληνισμό σας στην έφοδο στους ουρανούς! Πράγμα απολύτως φυσικό αφού ο εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός δεν έχει καμία σχέση με τα «γονίδια» αυτού του τόπου. Ακόμα και ο Ιωάννης Μεταξάς το είχε καταλάβει!

      Για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλώ, δεν έμαθες ότι είναι το ΕΝΕΚ και δεν είναι θηλυκό, η ΕΝΕΚ, αν με πιάνεις τι εννοώ. Κι ακόμα, η έκφραση «εξ απαλών ονύχων» στα ελληνικά σημαίνει «από τότε που τα νύχια μου ήταν μαλακά» δηλαδή από την παιδική μου ηλικία, οπότε δεν ταιριάζει με την επανάσταση του Μιχαλολιάκου του 1985. Μάλλον πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις πιο πολύ ελληνικά βιβλία διότι τα φυλλάδια που σου δίνουν βγάζουν μάτι: σαν να μεταφράζει μηχανή τα αντίστοιχα φυλλάδια των Ναζί της δεκαετίας του ’30.

      Αλλά καλό είναι να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Ευχαρίστως θέλω να ακούσω ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής ή οικονομικής πολιτικής, για την αγροτική παραγωγή ας πούμε, που προτείνει η ομάδα που θα ψηφίσεις και που είναι καλό για τους πολίτες και δεν έχει διατυπωθεί στο παρελθόν από κάποιο διεφθαρμένο κόμμα. Κάτι νέο, «επαναστατικό» ρε παιδί μου!

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΕΡΜΕ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ.
      ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ 11:12

      Διαγραφή
  10. αδυνατω να επικοινωνησω λογω μυαλου βεβαιως
    με καποιον που γραφει ενα σεντονι που ειναι γεματο απο ειρωνια και επιδειξη γλωσικης επαρκειας.
    ας κρινουν οι αλλοι τα γραφομενα σου εγω αδυνατω.
    καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. i hrisi augi tha bei stin vouli eite to thelete eite ohi kurie kastriwti..auto sas halaei giati meta apo tosi propaganda apo oli tin aristera den sas pernaei!
    o kommounismos ehei katastrepsei ehei katastrepsei opoia hwra ton eihe auto theletai na ginei kai stin ellada mas?tosa hronia i aristera siggivernaei me to pasok kai tin nea dimokratia,eseis den to pirate hamari akoma??giati emfanizonte mono stis ekloges kai olo ton upolipo hrono krivonte kai apolamvanoun tous misthous kai tis epihorigiseis tou kratous?na mas apantisei o disekatomiriouhos kurios tsipras parakalw..ma s gemisate tin ellada skata!!!!!!i aristera einai i pigi tou kakou,autoi mas feran to pasok!as doume ligo tin istoria sta mesa tou '70 ka tou '80..ashetoi propagandistes!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΡΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ???? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΔΩ ΣΚΕΦΤΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΞΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ..ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΚΥΡΙΟΙ "ΤΡΟΠΩΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ" ΤΗ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΗ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΚΟ ΣΠΥΡΙ ΣΤΟΝ Κ..Ο....ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΨΑΧΝΕΙ.ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ..ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ...ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΡΕΜΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τρομοκρατία μετά το ’74 στην πατρίδα μας δεν έχει πολιτικό χώρο. Μπορεί η φρασεολογία αλλά και τα επιχειρήματα να έχουν αύρα αριστερή, αλλά επί της ουσίας δεν επρόκετο για «αριστερή» δύναμη. Κάθε τρομοκράτης, ακόμα κι αυτός που γίνεται τέτοιος από απελπισία –όπως οι Παλαιστίνιοι καμικάζι ή οι μαύρες χήρες των Τσετσένων- έχει την ιδιαίτερη σχεδόν προσωπική σχέση με το Θεό του και -αν έχει νόημα ο όρος- ιδεολογία του είναι ο μηδενισμός. Μεγάλοι τρομοκράτες στην Ιστορία της Ευρώπης –θυμήσου την πυρκαγιά στο Ράιχσταγκ, την νύχτα των Κρυστάλλων- υπήρξαν οι Χιτλερικοί που όταν κατάφεραν να ανέβουν στην εξουσία αιματοκύλισαν και τρομοκράτησαν για τα καλά τον κόσμο.

      Το λάθος που κάναμε πολλοί –κι εγώ ανάμεσα τους- είναι ότι απηυδισμένοι από την ασυνέπεια σχεδόν χυδαιότητα του συστήματος εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και από τον τρόπο άσκησης της πολιτικής αντιπολίτευσης, θεωρήσαμε ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με το όλο πολιτικό σύστημα (εξουσίας και αντιπάλων) και πήγαμε στο σπίτι ή αράξαμε στο καφενείο. Φύγαμε από το γήπεδο και τα γκολ σωριάζονταν στο τέρμα μας.

      Τώρα που μας έφεραν τον λογαριασμό, μας τσούζει δικαιολογημένα, και θέλουμε κι εμείς να επιλέξουμε κάτι να τσούξει αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή μας. Αλλά, εάν αυτό που επιλέγουμε είναι ένα εντελώς πολιτικά κομπλεξικό και αυτιστικό κόμμα, όπως η ΧΑ, τότε είναι σαν να επιλέγουμε να σκοτώσουμε κάποιον με μια λάμα κοφτερή, χωρίς λαβή: όσο θα την μπήγουμε τόσο θα μας πονάει και θα μας κόβει.

      Εάν επρόκειτο για ένα κόμμα το οποίο μπορεί να διαχειριστεί την εξουσιοδότησή μας, δεν θα υπήρχε θέμα. Αλλά εδώ πρόκειται για μια ομάδα κρούσης που το μόνο που μπορεί να ψελλίσει είναι φθόγγους εθνικισμού.

      Προσοχή! Δεν διαλέγουμε σεκιουριτάδες για τις γειτονιές μας. Εάν πράγματι η αστυνομία δεν μπορούσε κι υπήρχε αντίστοιχη θεσμική κάλυψη του Δήμου, ίσως η ΧΑ να αναλάμβανε ως πρόσθετη δύναμη την αστυνόμευση κάποιων περιοχών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας και υπό τον έλεγχο μας. Στο Ιράκ οι Αμερικανοί υλοποίησαν το πρόγραμμα αυτό: αξιοποίησαν διάφορες τέτοιες εταιρείες για να φυλάνε τις πόλεις και τα στρατόπεδα. Αλλά όπως φάνηκε κι εκεί, ο χώρος αυτός των φυλάκων λειτουργεί ως θερμοκήπιο για ανάπτυξη πλήθος βασανιστών. Τέλος πάντων.

      Αλλά εδώ, στις βουλευτικές εκλογές, είναι κάτι πιο σημαντικό. Πρόκειται για την ουσία της Δημοκρατίας που την έχουν εντελώς ξευτιλίσει και κυριολεκτικά χρεώσει –συμφωνά μαζί σου- οι μέχρι σήμερα αντιπρόσωποι μας. Όμως, αν τα παιδιά μας στο σχολείο ήταν άτακτα, έχουν ξεσαλώσει, διότι η προηγούμενη δασκάλα ήταν εντελώς ανεπαρκής κι είχαν ξεσαλώσει, δεν θα στέλναμε ποτέ έναν παιδεραστή και σαδιστή να τα επαναφέρει στην τάξη, επειδή ξέρει την δουλειά. Έτσι δεν είναι;

      Όσο για το θέμα της τιμωρίας, νομίζω ότι για τους παραβάτες του νόμου, η κρεμάλα (η θανατική καταδίκη δηλαδή) δεν είναι κατ’ ανάγκη η χειρότερη ποινή. Μπορεί να ακούγεται και να φαίνεται τρομακτική αλλά στην Δημοκρατία υπάρχουν όλες οι ποινές που τους ταιριάζουν, αρκεί να λειτουργεί η Δικαιοσύνη και να υπάρχει εγρήγορση από όλους μας. Η τιμωρία τους είναι και δική μας υπόθεση. Η εκτέλεση της ποινής όχι.

      Καιρός για ένα κάμ μπακ ουσίας, φίλε gta, στην πολιτική για όλους μας. Στην πολιτική και όχι στα κόμματα κατ’ ανάγκη. Το πρόβλημα με τη Δημοκρατία είναι ότι δεν υπάρχει γιατρικό χωρίς την δική μας συμμετοχή, των πολιτών δηλαδή, διαρκώς και αδιαλείπτως. Δηλαδή ο ρόλος μας δεν σταματάει στις 6 Μαϊόυ: αγανακτήσαμε, ψηφίσαμε, τελειώσαμε. Είναι τέτοια τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί που η ενεργή ανάμειξή μας θα απαιτείται τόσο με την φυσική μας παρουσία όσο και με την πνευματική μας εγρήγορση.

      Διαγραφή
  13. ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΛΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ Η ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΑΠΟ ΤΥΨΕΙΣ. ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΣΗ 30 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ,ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΟΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΓΑΡ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ.ΤΙΣ ΦΤΑΙΕΙ? ΚΑΙ ΞΕΣΑΛΩΣΕ Η ΔΑΣΚΑΛΑ "ΒΛΕΠΕ ΡΕΠΟΥΣΗ" ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΑΝΤΡΑ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΚΛΠ.......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΕ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ,ΑΠΟΨΕΙΣ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 10000 ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ..ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΓΡΙΟΝΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΦΙΛΕ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΦΩΝΑΧΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΗΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΜΕ ΦΟΒΟ ΓΥΡΩ ΜΟΥ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΑΣΤΗΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε Λ Λ Η Ν Α ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΓΚ ΠΟΥ ΔΙΗΡΚΗΣΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΑΥΡΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΜΑΙ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία με τα παιδιά ειπώθηκε ως παραβολή και όχι ως κυριολεξία. Κάτι σαν το «βάλαν τον λύκο (τους φασίστες) να φυλάει τα πρόβατα (τις δημοκρατικές διαδικασίες)».

      Για το πώς αντιμετωπίζουμε την Ιστορία μας –και στην εκπαίδευση αλλά και στην πολιτική ζωή- θα χρειαστεί να γράψω κάτι στο δικό μου ιστολόγιο κι εκεί θα χαρώ πράγματι να το συζητήσουμε. Η Ιστορία μας πάντως, απαλλαγμένη από φαντασιώσεις και προπαγανδιστικές ωραιοποιήσεις πρέπει να μας χρησιμεύει όχι για να κρεμόμαστε πάνω της αλλά ως πρόκληση για να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα. Η αρχαιοπληξία και η εθνικιστικού τύπου επιλεκτική προβολή στιγμών του Ελληνισμού, απευθύνεται στο θυμικό και όχι στην λογική μας. Μας ενθουσιάζει, μας προκαλεί πλείστα όσα συναισθήματα αλλά δεν μας κάνει σοφότερους. Αλλά ακόμα κι αν διαφωνούμε με κάτι που αναφέρεται σε βιβλίο Ιστορίας –όπως το συγκεκριμένο που αναφέρεις της Ρεπούση- δεν είναι λόγος να εξαγριωνόμαστε. Η καταστροφή του Κοινοβουλίου δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

      Το Κοινοβούλιο είναι κατάκτηση των πολιτών σε σχέση με τους θεσμούς της φεουδαρχικής εποχής (βασιλεία). Προφανώς και το αξιοποιεί η οικονομική και ιδεολογική εξουσία για να χειρίζεται τους πολίτες αναλόγως. Αλλά μπορεί όμως να αξιοποιηθεί από καλούς εκπροσώπους για υλοποίηση θετικών για τη ζωή μας μέτρων. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα το καλύτερο σύστημα. Το καλύτερο αλλά όχι το τέλειο.

      Για το θέμα της ασφάλειας (να κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα), άρα της μείωσης της εγκληματικότητας, δεν έχω πρόταση προς το παρόν. Συμφωνώ όμως ότι είναι πρόβλημα που πρέπει να συζητήσουμε ως κοινωνία. Πάντως, από ότι έχω καταλάβει, δεν θα λυθεί μόνο με αυξημένη αστυνόμευση αλλά ούτε και με χειροδικίες, γενική οπλοφορία ή τραμπουκισμούς
      (συνεχίζω)

      Διαγραφή
  14. (συνέχεια)

    Το τι πιστεύει ο κάθε πολίτης είναι απόλυτο δικαίωμα του. Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η θρησκευτική πίστη –σε εμάς η Ορθοδοξία- μπορεί να αποτελέσει στοιχείο συλλογικού συντονισμού, εάν ανταποκρίνεται ως ιδεολογία, στις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, στην επανάσταση του 1821. Το ότι σήμερα αυτό δεν συμβαίνει, δεν είναι θέμα κατάπτωσης του Ελληνισμού αλλά αλλαγής του ρόλου της Ορθοδοξίας που από κυρίαρχη ιδεολογίας (και όχι θρησκεία απλώς) έχει μετατραπεί σε παραδοσιακή ιδεολογία. Μεγάλο θέμα κι αυτό αλλά λίαν ενδιαφέρον.

    Τέλος, όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες των εργαζομένων ήταν χρήσιμοι. Ίσως δεν είχαν τα αποτελέσματα που εγώ κι εσύ θα θέλαμε αλλά ευκαιρία είναι τώρα να καταφέρουμε και να εμπλουτίσουμε την προσπάθεια μας. Το περίεργο είναι ότι τα κόμματα της Αριστεράς –αν και για μένα δεν υπάρχει τέτοιος όρος ή έχει ξεπεραστεί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- «χρεώνονται» με τα αρνητικά του συστήματος πολιτικής εξουσίας χωρίς να ήταν στην εξουσία. Ο λόγος για αυτό είναι το ότι οι προτάσεις τους αλλά ο τρόπος που αντιδρούσαν στις προτάσεις της εξουσίας, τους αντί να έχει σχέση με την πραγματικότητα, την πολύ συγκεκριμένη πραγματικότητα σε κάθε χωριό και γειτονιά, περιορίστηκε σε γενικές διακηρύξεις περί κάποιου σοσιαλισμού και με το πνεύμα αυτό αντιμετώπιζαν την καθημερινότητα που χειροτέρευε. Νόμιζαν ότι έτσι θα την γλύτωναν αλλά την πάτησαν. Διότι οι πολίτες εμπιστεύονται εκείνον τον πολιτικό που μιλάει τη ίδια γλώσσα με αυτούς και όχι μια άλλη, όμορφη μεν, αλλά μη έχουσα σχέση με τη μίζερη κατάσταση γύρω του.

    Όμως τώρα, ενόψει των εκλογών, σκέφτομαι να αξιοποιήσω την ύπαρξη των κομμάτων της Αριστεράς, ως εργαλείο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και όχι διότι ασπάζομαι πλήρως το ούτως ή άλλως θολό κι ασαφές ιδεολόγημα τους περί σοσιαλισμού. Νομίζω ότι μια τέτοια ψήφος προς το παρόν είναι πιο χρήσιμη και από την αποχή ή το λευκό ή το άκυρο αλλά και από την επιλογή κάποιου ακραίου σχήματος όπως η ΧΑ που το μόνο που προτείνει είναι να σπάσουμε στο ξύλο κάποιους μετανάστες. Εάν με την επιλογή μιας ψήφου προς τα συγκεκριμένα κόμματα της Αριστεράς δεν αισθάνομαι ικανοποιημένος, με την ψήφο σε ομάδες όπως η ΧΑ αισθάνομαι ότι προσβάλλομαι ως σκεπτόμενος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δειτε εδω κλασικη περιπτωση κουμμουνιστικης προπαγανδας ετους 2012 δεν έχει αλλάξει τίποτα εδω και μισό αιωνα.Αφου δεν του εκατσε που τα κομματα θα συμμετασχουν στη κουβεντα το εφερε απο εδω το εφερε απο εκει και με επιδεξιο τροπο μας κάνει ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Κομμουνιστική ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΟΛΗ η ΣΕΙΡΑ των γραφομενων του δειχνει λυσαλλεα προσπάθεια αλλα και μακάβρια να μας παρουσιασει τη θεωρία του γιαυτο και δεν ξεκολαει απο εδω.κάμ μπακ η γνωστη 3αδα

      Διαγραφή
    2. μεγάλε 5 24
      αν οικομμουνστές μιλούσαν όπως ο Καστρωτης κι αν ήταν κι άλλοι που μιλουσαν ετσι με λογική κι επιχειρηματα, τα πραγματα θα ηταν πιο καλα και για αυτους και για ολους μας. Ξεκολα. Ότι δεν λατρευει τον φυρερ και τη χούντα δεν είναι κομμουνιστικο. υπάρχουν κι άλλα χρώματα εκτος απο το κοκκινο και το μαυρο

      Διαγραφή
    3. Εισαι εκτος τοπου.

      Διαγραφή
  15. ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΙΔΕΩΝ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΛΕΙΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΠΡΕΨΑΝΕ ΣΕΦΕΡΗΣ ΕΛΥΤΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΦΕΛΟΙ ΚΑΙ Σ...Α ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΗ ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΗ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΣΗ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΣΕΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.ΠΑΛΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΥΛΕΥΣΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν περίοδοι αναλαμπής και δημιουργίας πολιτισμικού προϊόντος και η συνταγή για αυτό δεν είναι πάντα ή ίδια. Αυτή είναι η ομορφιά και το ενδιαφέρον της ζωής. Ακόμα κι αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, σε δύσκολες περιόδους, δεν είναι σίγουρο ότι θα παίρναμε το ίδιο αποτέλεσμα. Όμως αν δεν γίνεται να επαναλάβουμε τις συνθήκες που γέννησαν τους ποιητές που αναφέρεις και που μας κάνουν περήφανους, ίσως κάτι νέο και ελπιδοφόρο να γίνει εάν μελετούμε το έργο τους. Πάντως λίαν ενδιαφέρον το ερώτημα παρατήρηση αλλά δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω εδώ και τώρα.

      Κι εγώ μάλλον πιστεύω ότι ως κοινωνία δεν είμαστε στα πάνω μας και μάλλον τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Αυτός είναι σοβαρός λόγος για να μιλάμε, να συζητάμε και κυρίως να μάθουμε να ακούμε τον άλλον χωρίς να τον διακόπτουμε με διάθεση πολεμικής.

      Το με ποιες αξίες πορεύεται ο καθείς και όλοι μαζί ως οργανωμένη κοινωνία αλλά κυρίως τον τρόπο που παράγονται οι αξίες αυτές, επίσης είναι δύσκολο να τον εντοπίσω. Οπωσδήποτε όμως είναι θέμα Παιδείας σε βάθος χρόνου.

      Η πολιτική και οι πολιτικοί είναι βέβαιο ότι πρέπει να αλλάξουν και από επαγγελματίες φουμαρολόγοι να εξελιχθούν σε επαγγελματίες αντιπροσώπους μας –κυριολεκτικά- και συνομιλητές μας. Μέχρι τότε και με αρχή σε τούτες τις εκλογές βρες εσύ τον τρόπο να τους τιμωρήσεις αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεις κοψοχέρης την επαύριον των εκλογών. Τα χέρια σου χρειάζονται όχι για να φασκελώνεις και να δέρνεις αλλά για να δουλεύεις, να δημιουργείς και να γράφεις τις σκέψεις σου σε χώρους σαν κι τούτον εδώ.

      Διαγραφή
    2. oti kai na peite h xrysh aygh tha parei 10% toulaxiston.olo to leontari sto pleyro tis xryshs ayghs.

      Διαγραφή
  16. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. oi kommounistes sas ehoun kanei plisi eggefalou kai ton ethnikismo ton thewrite vrisia..
    gia esas loipon ethnikistis = fasistas - nazi - dolofonos

    stin pragmatikotita omws ethnikistis = egapaw tin patrida mou, thelw to kalo tou topou mou, kai episis noiazomai gia ton sumpatriwti mou.

    an den sas aresoun auta ektos apo pasok - nd, psifiste kazaki - tsipra - papariga kai otan tha sas klepsoune to spiti na vrisete tous alvanous pou tha sas paroun kai tis gunaikes se ligo kairo, (an ohi akoma)

    distihws ekei vadizoume kurioi... kai den ehei na kanei me tin ellada mono..se opoia hwra kai an hathike o patriwtismos epikratei anarhia!

    tespa xerete eseis tsipra dagwto!!!

    egw tha ehw tin sunidisi mou kathari psifizontas gia deuteri fora
    XRYSH AYGH .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΑΤΣΟΙ- TV- ΝΕΟΝΑΖΙ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αν θες να μάθεις τι είναι η χρυσή αυγή και τι αντιπροσωπεύει κάνε κλικ στο σύνδεσμο
    http://greekvoices.blogspot.com/2012/03/blog-post_7637.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. to eida to videaki,ti thes na mas peis loipon oti apo tous ekatomuria egglimaties tis ellado kanenas den psifise pasok - nd - kke - siriza - laos??? tha mas trelaneis teleiws re megale?
    alitheia esena ti se halaei sto video auto to opoio vevaiws einai kommeno kai rameno sta metra twn kommounistwn?

    http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/131065/tsipras-synergasia-me-kammeno--prothypoyrgos-i-papariga

    rixe ki esu mia matia edw na deis ton tsipra sou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thelei na ginei kai prwthipourgos o karaggiozis,na paei sto pakistan na ginei!

      diladi pes mou an auton ton diroun den tha ehoun dikaio?se vgazei apo ta rouha sou o tipos..

      i mipws den ehei swmato filakes?i mipws den ehoun oloi oi alloi??na mas pei pws egine ekatomuriohos hwris oute ena ensymo parakalw...

      alla prepei na ginei kamia stravi kai na sou katsei auto i papariga prwthipourgos ekei na deis peina pou tha rixeis...tha euhesai na vgei i hrysi augi meta!!

      Διαγραφή
    2. ta katastimata tou kosmaki pou spane kathe hrono ta kommounia den einai egglima????poios ta plirwnei auta??
      eiste tyheroi omws pou ehete tin astynomia kai sas haideuei me dekrigona..as ta kanate auta se kapoia eurwpaiki i amerikaniki polu kai tha sou lega egw an tha gyrnages spiti sou meta!!!

      i mipws den ishuei kai auto?

      gemisame prodotes re file... XRYSH AYGH na xevrwmisei o topos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  21. http://www.antinews.gr/2012/05/02/159028/ pare kai auto dwraki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εσείς της χρυσής αυγής είστε πιο φιλογερμανοί και από αυτούς που μας κυβερνούν.
    Δεν θέλουμε άλλους ναζί.
    ούτε την ελληνική γλώσσα δεν ξέρετε να γράψετε ελληνικά.
    έξω οι φασίστες από τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το βίντεο και το άρθρο αποδεικνύει ποιά είναι η χρυσή αυγή και τι πιστεύει. τίποτα ελληνικό. παράρτημα ναζιστικής οργάνωσης είστε. αλλά εκμεταλέυεστε την αγανάκτηση του κόσμου και μαζεύετε ψήφους όπως όλοι οι άλλοι. Είστε μία από τα ίδια με τη βία σημαία σας. Δεν τσιμπάω επανάστάτες της κλωτσιάς και της μπουνιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. δεν ξερω ποιος θεωρειται και με ποια κριτηρια απο καποιον γερμανοφιλος αγγλοφιλος η σκατοφιλος...εγω κοιτω ποιος ειναι ελληνας ποιος υπηρετησε την πατριδα οταν το χρειαστηκε και ποιος απο αυτους που κατα καιρους κυβερνησαν τον τοπο και λεγανε λογια παχια υπηρετησε τον ελληνικο στρατο πολεμησε πηρε παρασημα ανδρειας στο πεδιο της μαχης ποιος ηταν ελληνας και στην ψυχη και στην ταυτοτητα και στο διαβατηριο. μπορειτε να το βρειτε στο διαδικτυο για να μην πω ονοματα και θεωρηθω καπως. τωρα ενα ερωτημα γιατι ολοι μας ειμαστε ελληνες και επειδη ειμαστε απογονοι της ρατσας που απο την αρχη της υπαρξης της οποιον την υπηρετησε σωστα τον εβαλε φυλακη τον εξοστρακισε και μετα τον εκανε αγαλμα η και αεροδρομιο. αφου αυτα που λεμε το μεγαλυτερο ποσοστο ολοι μας ειτε αφορουν την πολτικη ζωη την κοινωνικη η οτι μας αφορα λιγοι γνωριζουν τι λενε. οι περισοτεροι αναπαραγουν οτι ακουν χωρις να εχουν διασταυρωση τιποτα,εκτος αν πιστευει κανεις οτι η ενημερωση απο τα ΜΜΕ ειναι αρκετη..γιατι αν ο ελληνικος λαος ενημερωνοταν και διασταυρωνε καθε πληροφορια που ακουγε επρεπε να ειχε προβληματιστη για την παραξενη και εντελως αφυσικη χλιδη που ζουσε τα τελευταια χρονια χωρις να παραγη τιποτα. απλως αναμασουσε και διεδιδε τοτε οπως και τωρα οτι βολευε το συστημα .δεν εχει καταλαβει ο λαος οτι τα καστρα πεσανε απο μεσα και οι υπουλοι εχθροι ειναι διπλα σου οι λεγομενοι φιλοι σου που ενω νομιζεις οτι συνηγορουν με σενα αυτοι περι αλλων τυρβαζουν. ας ψαξουμε απο αυτους που μας κυβερνανε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ, ΝΑΙΤΕΣ ,ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΟΥ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ.ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΥΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΒΟΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ,ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΕΥΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΡΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΓΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. o fasismos episis einai pantou idios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. http://syrizaeydap.wordpress.com/2009/10/11/26748/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.youtube.com/watch?v=kgLOTQjE3ho

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν