77χρονος αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα : "Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου" (Βίντεο)

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Άνδρας -77 ετών- έδωσε τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

 Ο αυτόχειρας ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός και είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο τόνιζε ότι: "Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου"...


 Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο αυτόχειρας προτού τραβήξει τη σκανδάλη φώναξε: "Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".


«Άκουσα την πιστολιά, το μπαμ, γύρισα και τον είδα πεσμένο κάτω», δήλωσε στην κάμερα του newsbomb.gr ο λαχειοπώλης που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία ήρθε αμέσως μετά τον πυροβολισμό, της Τετάρτης ενώ οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τη σορό του 77χρονου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο θάνατός του είχε επέλθει ακαριαία αμέσως μετά τον πυροβολισμό.

«Πολύ ήσυχος άνθρωπος»

Ο ηλικιωμένος διατηρούσε φαρμακείο στους Αμπελοκήπους μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1994. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος περιγράφει έναν «πολύ ήσυχο άνθρωπο», τον οποίο θυμάται από τα πρώτα του χρόνια στο επάγγελμα, όταν ο 77χρονος πήγαινε στα γραφεία του Συλλόγου για να καταθέσει τις συνταγές.

«Δεν καταλαβαίνω τη στάση των νέων»

«Τον τελευταίο χρόνο ήταν πάρα πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα. Δεν μπορούσε να καταλάβει την αδράνεια των νέων» λέει στην κάμερα του newsbomb.gr γείτονας του 77χρονου, που θυμάται την τελευταία τους συνάντηση, λίγες ημέρες πριν.

«Μου είπε ότι ο βιασμός που γίνεται στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει. Κι ακόμη περισσότερο, ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση των νέων αυτή τη στιγμή», δηλώνει ο γείτονας του 77χρονου, που τον περιγράφει ως έναν προοδευτικό και μορφωμένο άνθρωπο, που είχε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.

Ένας άλλος γείτονας, που τον είχε συναντήσει μόλις προ τριών ημερών, δηλώνει ότι «ήταν μια χαρά», ενώ αναφέρεται στον ηλικιωμένο ως έναν άνθρωπο «υγιέστατο, που περπάταγε πολύ, κυριλάτο».

«Τον ενδιέφεραν τα κοινά»

Σοκαρισμένη με την είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου δήλωσε η γιατρός του, Πέρσα Ράντου. «Ήταν ασθενής μου για πολλά χρόνια. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, τον ενδιέφερε η υγεία του, η ζωή. Ασχολούταν με τα κοινά, ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος».

Την τελευταία φορά που τον συνάντησε ήταν προ 15 ημερών. «Ήταν σε καλή διάθεση, αλλά ήταν εξοργισμένος με την κρίση και όσα συμβαίνουν», θυμάται, που αποκαλύπτει ότι ο ηλικιωμένος είχε στο μπαλκόνι του ένα πανό του κινήματος «Δεν πληρώνω». Παρά τα οικονομικά του προβλήματα, ήταν πολύ υπερήφανος και αξιοπρεπής
Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for 77χρονος αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα : "Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου" (Βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν