Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα...

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

...όπου ξέσπασαν συνολικά 20 πυρκαγιές μέσα σε λίγα λεπτά το μεσημέρι της Τρίτης. Το απόγευμα έφτασαν ενισχύσεις, μαζί τους και ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος. Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές υπόπτων.

Ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τα κύρια μέτωπα βρίσκονταν στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού στις περιοχές Μακράδες, Βιστώνα, Λάκωνες, Αλειμματάδες αλλά και νοτιότερα στο Κομπίτσι, όπου η εικόνα ήταν καλύτερη...



Με διαφορά λίγων λεπτών εκδηλώθηκαν 20 συνολικά πυρκαγιές από τις 15:30 ως τις 16:30 το απόγευμα. Γύρω στις έξι το απόγευμα οι φλόγες πλησίασαν σπίτια στον Βίστωνα και τους Λάκωνες, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν προσωρινά.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχτεί συνολικά 48 πυροσβέστες με 23 οχήματα, καθώς επίσης και 60 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα και έξι υδροφόρες του δήμου. Από αέρος ρίψεις νερού έκαναν μέχρι τη δύση του ήλιου δύο ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν άνεμοι ως πέντε μποφόρ, που δυσχέραιναν το έργο της πυροσβεστικής. 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο νησί έφτασαν τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής (25 άτομα συνολικά) εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Σώματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα, είπε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού. 

Προσαγωγές υπόπτων

Στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη ένας 60χρονος, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί. Παράλληλα αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη τα μεσάνυχτα της Τρίτης και σε δύσβατη δασική περιοχή, στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου. Επί τόπου βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 υδροφόρες ενώ από αέρος ρίψεις νερού έκαναν τρία αεροσκάφη. Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν