Είδες η… ΓΕΝΟΠ;

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) 

ΕΧΕΙ η ΔΕΗ τις διευθυντάρες της, διαθέτει και η ΓΕΝΟΠ τις συνδικαλιστάρες της. Το χρήμα περίσσεψε, η δουλειά λιγόστεψε, τα γραφεία γέμισαν (διοικητικούς) και την τιμή της σώζουν «κρεμασμένοι» εναερίτες και εργαζόμενοι στα κάτεργα του λιγνίτη. Κι αν ο κ. Γενικός με τους διευθύνοντες συμβούλους και τον οδηγό τους δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα χιλιάρικα του μισθού τους, οι συνδικαλιστές βρήκαν άλλο δρόμο. Και χρήμα διαχειρίστηκαν και με τις κυβερνήσεις συγκυβέρνησαν...


Η ανάγκη έβγαλε στη φόρα τη δράση τους. Και τα συνδικαλιστικά τους «ιδεώδη», που έχουν να κάνουν με δανειοδοτήσεις και όχι μόνο. Με τόσο διάφανη διαχείριση κι από τόσο… χρηστούς διαχειριστές, που ο ένας πήγε σπίτι του, ο άλλος χτυπάει στο τραπέζι τη γροθιά (και η γης τον ετρομάζει), κάποια ‘μοβόρικα στελέχη βροντοφωνάζουν «θα περάσουν πάνω απ’ τα πτώματά μας) και ακολουθεί η μάζα με τα πανό. 

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για κινητοποιήσεις και δεν… ντρέπονται. Απειλούν με 48/ωρες απεργίες και ίσως μας (ξανά)αλλάξουν τα φώτα. Χωρίς ακόμα να’ χουν δώσει λογαριασμό για τα εκατομμύρια που τους «δάνεισαν» για τα… μέλη, με τα φορολογικά των συνδικαλιστών στο σκοτάδι, απαιτούν απ’ τη ΔΕΗ και, βέβαια, με τα ομαδικά πυρά τους κατά του κ. Ρακιντζή.

(ΚΑΙ) αυτά, λοιπόν, τα παλικάρια το παίζουν θεματοφύλακες των κρατικών δικαιωμάτων, κέρβεροι μη γλιστρήσει η ΔΕΗ σε χέρια ιδιωτών(!). Λες και δεν δεινοπάθησαν στα χέρια τους οι ΔΕΚΟ, όλα λειτούργησαν ιδανικά και άρα δεν χρειάζονται αλλαγές. Λες και τους είναι η ρεμούλα άγνωστη λέξη, η διαφθορά δεν άδειασε ταμεία, δεν ξετινάχτηκαν κανονισμοί, δεν παρακάμφθηκαν νόμοι. Να παραμείνει, λοιπόν, η ΔΕΗ στο Κράτος και άρα στα… χέρια τους. Και στη νοοτροπία και την πρακτική συνδικαλιστών που δεν μπορείς να τους πειράξεις και το ξέρουν. Εμείς μόνο να πληρώνουμε ξέρουμε, για να γιγαντωθεί μια κρατική (ακόμα) εταιρεία. Χωρίς να μας φταίει το δημόσιο-οι «λειτουργοί» του μας φταίνε. Ούτε ο συνδικαλισμός-οι συνδικαλιστές. 

ΚΙ αν κάποτε τρέλαινε τον πολίτη η ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων κι ήταν αδιανόητο να σου πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια ιδιώτες, σήμερα δεν σοκάρεται κοιτώντας το δημόσιο και το χάλι του. (Και) τη ΔΕΗ των εργαζομένων ανάκατων με κηφήνες και των συνδικαλιστών που τους κουμαντάρουν, σαν να’ ναι η ΔΕΗ τσιφλίκι του μπαμπά τους.

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Είδες η… ΓΕΝΟΠ;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν