ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

| Ετικέτες , | Posted On Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Την λαϊκή ρήση "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" εφαρμόζει κυριολεκτικά η επιχείρηση «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε» στην Θήβα.

Οι διαπραγματεύσεις με το εργοστασιακό σωματείο για την υπογραφή διμερούς σύμβασης κι ενώ εκκρεμούσε συνάντηση, ο Δ/ντής του διοικητικού κ. Κυριακού, ενημέρωσε τον πρόεδρο του Σωματείου ότι λόγω της παρέλευσης του εξαμήνου, χωρίς να έχει υπογραφεί νέα σύμβαση, δεν έχουν ισχύ οι προηγούμενες συμβάσεις...

Ως εκ τούτου, συνέχισε, θα υπογραφεί νέα σύμβαση με νέους όρους εκ μέρους της εταιρίας, από μηδενική βάση, καταργώντας δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων.

Κύριοι, της Διοίκησης της εταιρίας, θεωρούμε ότι η στάση σας αυτή είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και προσβλητική για τους εργαζόμενους.
Σας καλούμε να επανέλθετε στην τάξη, να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση αυτών των θέσεων και να σεβαστείτε απόλυτα τις εργοστασιακές και κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

Αρκετά ως εδώ! Ήδη έχετε ξεκινήσει μια προσπάθεια κατάργησης κάθε εργατικού δικαιώματος με πλήρη εντατικοποίηση και με ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές, πρέπει να καταλάβετε ότι έχουν ανάγκες και αυτοί και οι οικογένειές τους και αγωνίζονται ήδη πάρα πολύ σκληρά για να τις καλύψουν.

Σεβαστείτε επιτέλους τους ανθρώπους της δουλειάς του πενιχρού μεροκάματου, τους εργαζόμενους που επί σειρά ετών παρήγαγαν και παράγουν κέρδη για την επιχείρησή σας.

Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας. Ανακαλέστε άμεσα τις απαράδεκτες και παράλογες θέσεις σας, διαφορετικά θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε προκύψει από τούδε και στο εξής.

Σας προειδοποιούμε ότι η αντίδραση μας και η αντίστασή μας θα είναι μαζική και προς κάθε κατεύθυνση, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν και άλλοι «διανοούμενοι» σαν και εσάς στον χώρο της Χημικής βιομηχανίας.

Απαιτούμε από την Πολιτεία επιτέλους να αφυπνιστεί και να αντιληφθεί ότι τώρα που άνοιξε την κερκόπορτα χωρίς περιορισμούς και φραγμούς, οι λύκοι που πάντα παραμόνευαν θα κατασπαράξουν το κοπάδι.

Για την Ομοσπονδία
Ο Πρόεδρος Ε. Θεοχάρης
Ο Γ.Γ Δ. Λιαμπότης 

thiva-press.blogspot.com

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν