ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μαζί με την έναρξη λειτουργίας των διοδίων απόψε τα μεσάνυχτα στην Αγ. Τριάδα, ξεκινούν και οι αντιδράσεις φορέων, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους για τα νέα διόδια.

Το χορό των κινητοποιήσεων ξεκινά το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας που διοργανώνει στις 11 το βράδυ απόψε, συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να εμποδίσει την έναρξη λειτουργίας τους.

Εν τω μεταξύ ήδη έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 15:00, στο νέο σταθμό διοδίων κινητοποίηση από τις επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων δήμου Μώλου, Λαμίας και Τραγάνας.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ

<<Λίγες μέρες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα… Λίγες μέρες μετά τις εκλογές αρχίζει τη λειτουργία του ο νέος σταθμός διοδίων στην Αγία Τριάδα Μώλου στην περιοχή μας. Δεν αντέχουμε άλλα βάρη. Να απαντήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τη νέα πρόκληση.

Η Επιτροπή κατοίκων και φορέων Λαμίας ενάντια στα Διόδια καλεί σε αγωνιστική κινητοποίηση την Τρίτη 23/11/10 ώρα 3.00μμ στην Αγία Τριάδα- Μώλου για να ανοίξουμε το νέο σταθμό διοδίων για ελεύθερη διέλευση των οδηγών.
Προσυγκέντρωση στις 2.45μμ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ Η ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
Οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.>>

Διαβάστε ακόμη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την αποψινή συγκέντρωση:

<<ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.

Η λειτουργία των νέων διοδίων στην Αγ. Τριάδα Φθιώτιδας, είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στην Φθιώτιδα και τον λαό μας, που βασανίζεται από την φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία και καθημερινά το βιοτικό του επίπεδο χειροτερεύει.

Ο νέος βάρβαρος για το λαό προϋπολογισμός και το νέο χαράτσι που επιβάλλουν οι μεγαλοεργολάβοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, δείχνουν ότι προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Πτωχεύουν τον λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση, ότι δεν παίρνει νέα μέτρα. Λέει ψέματα, ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική της. Λέει ψέματα, ότι τελειώνουν οι θυσίες. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα.

Το αίτημα μας για το χαράτσι των διοδίων πρέπει να είναι ένα και συγκεκριμένο : ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης που υλοποιούνται κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύγχρονοι, ασφαλείς δρόμοι, χωρίς διόδια για τον λαό και τα υλικά αγαθά που παράγει.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους εργαζόμενους, σε όλη την περιοχή, να πλαισιώσουν την επιτροπή αγώνα που αποτελείται από ταξικά εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ, αγροτικούς συλλόγους της ΠΑΣΥ και εκλεγμένους αγωνιστές του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Φθιώτιδα.

Θα κλιμακώσουμε τον κοινό αγώνα μας. Ο αγώνας κατά των διοδίων είναι ίδιος με τον αγώνα κατά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου. Η πάλη για την κατάργηση των διοδίων είναι δεμένη με την πάλη για ανατροπή της σημερινής κατάστασης, για αλλαγές ριζικές, στις συνδικαλιστικές δυνάμεις και την πολιτική εξουσία, που δεν θα επιτρέπουν στους πλουτοκράτες να θησαυρίζουν πνίγοντας τον λαό και το μέλλον του.

Αγώνας ενιαίος, μαζικός, αποφασιστικός, αγώνας ταξικός για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία, για να πληρώσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές τη δική τους κρίση. Αυτή είναι η δική μας απάντηση, ο δικός μας δρόμος.>>

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Λαμίας:

<<Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του σταθμού Διοδίων της Αγ. Τριάδας ,ως μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Λαμίας, θεωρούμε χρέος μας να δηλώσουμε την έντονη αντίδρασή μας στη δημιουργία πολλαπλών Σταθμών Διοδίων γύρω από την πόλη της Λαμίας, που επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες και δη τους κατοίκους της Φθιωτικής πρωτεύουσας και περιορίζουν σημαντικά, ιδιαιτέρως σε μια περίοδο οικονομικά δυσχερή, όπως η σημερινή, τόσο την πρόσβαση όσο και τη μετακίνηση στο νομό και την πόλη της Λαμίας.

Ως εκπρόσωποι των νέων θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν αρνούμαστε ότι οι σύγχρονες ανάγκες για ένα ασφαλές και αξιόπιστο εθνικό και ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο απαιτούν και θυσίες και εισφορά από όλους μας, αλλά θεωρούμε ότι η οικονομική συνεισφορά των πολιτών όταν κείται πλέον της νόμιμης φορολογίας και των σχετικών ανταποδοτικών τελών πρέπει να έχει όρια και να μην φτάνει στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης.

Στη θέση μας αυτή καλούμε τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου και την κυβέρνηση να λάβουν θέση σχετικά με τη νομιμότητα της σύναψης και της εκτέλεσης των εν λόγω συμβάσεων παραχώρησης και την συμφωνία τους με τις κοινοτικές επιταγές.>>

lamiareport.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν