ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ

| Ετικέτες , , | Posted On Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί άμεσα και ανακοίνωσε ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού που αναμένεται να συμβεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από το Δουβλίνο.

    "Πρόθεσή μου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του προϋπολογισμού με την εφαρμογή της απαραίτητης νομοθεσίας την επόμενη χρονιά και στη συνέχεια να προχωρήσω στη διάλυση του κοινοβουλίου για να επιτρέψω στους ανθρώπους να αποφασίσουν σε ποιον θέλουν να εμπιστευθούν την ευθύνη της διακυβέρνησης (της χώρας) στη δύσκολη εποχή που έρχεται"...

    Οι πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για να παραιτηθεί έχουν ενταθεί, με αφορμή τους χειρισμούς του στην κρίση που διέρχεται η χώρα και την απόφαση για υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ.

    Ο Κάουεν επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2011 θα παρουσιαστεί στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η ψηφοφορία για την επικύρωσή του αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

    Πάντως η Ολίβια Μίτσελ, η εκπρόσωπος Τύπου του Fine Gael, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, επέκρινε την απόφαση του ιρλανδού πρωθυπουργού να παραμείνει στη θέση του, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός θα προετοιμαστεί από μία κυβέρνηση στην οποία ο ιρλανδικός λαός δεν έχει "απολύτως καμία εμπιστοσύνη".

       Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία δεν απειλούν τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στη χώρα, δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν. "Δεν πιστεύω ότι αυτό απειλεί το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ ή τις διαπραγματεύσεις για αυτό" δήλωσε στους δημοσιογράφους. Αυτές οι εκλογές "θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο (...) και οι διαπραγματεύσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου" πρόσθεσε. 

ΑΠΕ

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν