ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ..

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

...καθώς οι ιδιοκτήτες πρατηρίων αποφάσισαν να μην ξεκινήσουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή.

Το ΔΣ της ομοσπονδίας βενζινοπωλών αφού εξέτασε τις εισηγήσεις των 35 μελών της βόρειας Ελλάδας, αποφάσισε ομόφωνα ότι από την Παρασκευή "δεν θα διανέμουμε πετρέλαιο θέρμανσης με το ισχύον καθεστός προκαταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης".

Ο κλάδος διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το υπουργείο Οικονομικών...

"Στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε", αναφέρεται στην απόφαση της ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κιούσης, δεν έχουν λάβει έως τώρα από το κράτος την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ρευστό για να κινηθούν. 


Στην τελευταία συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε πως το καθεστός παρακράτησης και αποπληρωμής του ΦΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση στα άκρα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν προκαταβολικά τον ΦΠΑ. 

newsit.gr 
skai.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ..

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν