ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σαράντα περιπτερούχοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν, αύριο το πρωί, απεργία πείνας διαρκείας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Ομοσπονδία Περιπτερούχων αποφάσισε τριήμερη απεργία. Τη συμμετοχή τους στην τριήμερη απεργία αποφάσισαν 80 δευτεροβάθμια σωματεία από 45 νομούς της χώρας και η απεργία θα είναι και για περίπτερα και για ψιλικατζίδικα.

Οι περιπτερούχοι σημειώνουν ότι υπάρχει θέμα επιβίωσης για αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου και ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:...
...να καθορισθεί ένα ποσοστό κέρδους 8,2%, είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Οι περιπτεράδες αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν καπνοβιομηχανικά προϊόντα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με ποσοστό κέρδους κατά μέσο όρο 3%. Σε όλη την επικράτεια είναι περισσότερα από 1.200 τα σημεία πώλησης που έχουν κλείσει, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και η αγωνία του κλάδου είναι να γίνει νομοθετική επαναφορά του ποσοστού κέρδους.


tvxs.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν