28 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

| Ετικέτες , , , | Posted On Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τόσες μέρες μείνανε μέχρι να απολυθώ...

...λάθος...μέχρι τη μέρα των εκλογών ήθελα να πω. 

Βλέπετε η θητεία του Έλληνα στο στρατό είναι μία περίοδος της ζωής του που δεν ξεχνιέται εύκολα.

Ο επόμενος σταθμός -και μεγάλο σχολείο- στη ζωή ενός άντρα, μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου, είναι ο στρατός. Και για να μην υπάρχει καμία σύγχυση, ομιλώ, γι'αυτούς που υπηρέτησαν μία "κανονική" θητεία, χωρίς ρουσφέτια και "γλειψίματα" και όχι για εκείνους που μετά τη βασική τους εκπαίδευση πήγαν κοντά στο σπιτάκι τους... 

Οι μεν και οι δε, έτσι ήταν και είναι, σε αυτή τη μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας που ονομάζεται στρατός. Έτσι είναι και εδώ, στην "έξω κοινωνία", μπορείτε πολύ εύκολα να ξεχωρίσετε τους μεν από τους δε. Το έργο του διαχωρισμού γίνεται ακόμα ευκολότερο όταν διανύουμε  προεκλογική περίοδο. Τότε τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πιο ξεκάθαρα. Τότε δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα να αποδείξει ότι δεν είναι ένα απλό ανθρωπάκι που περνάει απαρατήρητο. Τότε, όλοι θα τον "κυνηγήσουν" για να του πάρουν την ψήφο του. Είναι η περίοδος της ζωής του που αισθάνεται Γίγαντας και μπορεί να διαπραγματευτεί τη "δύναμή" αυτή, προς όφελός του. Έτσι τουλάχιστον νομίζει.

"Μπορεί" επιτέλους, "πουλώντας" την ψήφο του, να φτιάξει το δρόμο μπροστά από το σπίτι του, να βάλει το γιο του ή την κόρη του σε μια καλή θεσούλα.

Νομίζει, πως το ατομικό του καλό, είναι καλό για όλη την κοινωνία. Πως αυτός και η οικογένειά του, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι αυτής(της κοινωνίας), που δεν την επηρεάζει αλλά ούτε επηρεάζεται από αυτή. Αν φτιαχτεί ο δρόμος έξω από το σπίτι του, θα πηγαίνει πιο εύκολα στην αγορά της πόλης. Τι τον νοιάζει αν οι δρόμοι γύρω από την αγορά είναι γεμάτοι λακκούβες; Αυτός ικανοποίησε το Εγώ του, έφτιαξε το δρόμο του. Είναι ο Γίγαντας που έχει τη δύναμη να πουλάει, γιατί υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αγοράζουν. 

Αλήθεια, τι πουλάνε αυτοί οι άλλοι και τι αγοράζουν; 

Το σίγουρο είναι ότι πουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει, πετώντας ένα μεγάλο "ΘΑ" στον αέρα... και όποιος το αρπάξει! Συνήθως το αρπάζει αυτός που έχει περισσότερη "δύναμη", δηλαδή περισσότερες ψήφους να "πουλήσει". Και τι αγοράζουν από αυτόν που έχει "αρπάξει " το μεγάλο "ΘΑ"; Μα τι άλλο, από την ίδια τη δύναμή του, αυτή που νόμιζε ότι είχε και πως με αυτή θα μπορούσε να καθορίσει την τύχη τη δική του και της οικογένειάς του.  

Έλα όμως, που θα χρειαστεί να περάσει από το δρόμο με τις λακκούβες!!!

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. αν ποτέ καταλάβουμε ότι το καλό το δικό μας βρίσκεται στο καλό του συνόλου ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν