"ΑΠΟ ΚΑΝΙΖΕΛΑ ΣΕ ΚΑΝΙΖΕΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ"

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εννέα επίδοξοι περιφερειάρχες της Αττικής ήταν προχθές καλεσμένοι στο «Πρόσωπο με πρόσωπο» (Alter). 


Η συζήτηση, ζωηρή αλλά όχι βάρβαρη, έδινε μια γενική εικόνα για την προσωπικότητα των υποψηφίων και για τα θέματα που θα δεσπόσουν στον προεκλογικό διάλογο. 

Ομως, ακόμα και οι τηλεθεατές που βρήκαν αποκαρδιωτική αυτή την εικόνα κάτι είχαν να πάρουν από αυτήν την εκπομπή, πέρα από την επιβεβαίωση των ήδη παγιωμένων απόψεών τους (π. χ., «όλοι τους μ..., εκτός από μένα»)...

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Αλ. Αλαβάνος, Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Δημαράς, Κ. Διάκος, Β. Κικίλιας, Αλ. Μητρόπουλος, Θ. Παφίλης, Γ. Σγουρός, Γρ. Ψαριανός, ενώ σε πολιτικά κέφια πρέπει να ήταν ο κ. Χατζηνικολάου, έμπειρος στη διαχείριση μεγάλου πλήθους ομιλητών, αφού κάποιοι καλεσμένοι του τού πρόσφεραν την είδηση στο πιάτο.

Ολοι, μα όλοι οι υποψήφιοι εμφανίστηκαν «αντιμνημονιακοί», ακόμα και αυτός που προτείνεται από το κυβερνών κόμμα. «Βεβαίως είμαι κατά του Μνημονίου σαν πολίτης» είπε ο κ. Σγουρός, που αναρωτήθηκε «ποιος Ελληνας πολίτης είναι υπέρ;». Παρομοίως, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι «σιχαίνεται» το Μνημόνιο, όμως είναι «περήφανος που το ψήφισε». Συμπέρασμα: το Μνημόνιο είναι ο γλυκός μας τύραννος, αυτός που λατρεύουμε να μισούμε! Ισως όμως και η ίδια η τρόικα να είναι κατά του Μνημονίου και να μην το ξέρει.

Θέατρο του παραλόγου; Οχι ακριβώς. Απλώς, η συζήτηση έδειξε ότι πολλοί ντρέπονται να πουν ότι είναι υπέρ του Μνημονίου, ενώ κάποιοι φαίνεται να ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Π. χ., ο κ. Σγουρός ενώ αρχικά δήλωσε «δεν είμαι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν είμαι κομματικό μέλος», μετά παραδέχτηκε «είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ». Βρείτε άκρη.


Πρόσφατα, ένας Κερκυραίος φίλος μού έλεγε ότι πολλά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο σαν «απλοί πολίτες», καθώς οι άλλοι πολίτες τούς κράζουν ή μάλλον δεν δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση.

«Προχθές, πήγα να διασχίσω τον δρόμο και να χαιρετήσω έναν γείτονα, καλό άνθρωπο και νομαρχιακό παράγοντα» (οι ιδιότητες αυτές δεν αλληλοαποκλείονται). «Αυτός νόμιζε ότι ετοιμαζόμουν να του δώσω σφαλιάρα και ενστικτωδώς κρύφτηκε πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Εβαλα τα γέλια και του φώναξα “από κανιζέλα σε κανιζέλα θα πηγαίνεις”».


Στην κερκυραϊκή διάλεκτο, «κανιζέλα» είναι ο υπαίθριος διάδρομος ανάμεσα στις πίσω όψεις των σπιτιών, που το πλάτος του είναι γύρω στο μισό μέτρο, δηλαδή ένα πολύ στενό και κάποτε κακόφημο δρομάκι. Ομως, ένας πολιτικός που δηλώνει «μισώ το Μνημόνιο όσο κι εσείς» παίρνει το θάρρος να κυκλοφορεί στις τηλεοπτικές ρούγες.


Πέρα από την κραυγαλέα απουσία γυναικών υποψηφίων, πέρα από τον βαθμό τηλεοπτικής πείρας και επικοινωνιακής άνεσης των καλεσμένων, πέρα από τις προσωπικές μας συμπάθειες και αντιπάθειες, αυτό που σφράγισε τη συζήτηση ήταν η αμηχανία, η αδυναμία να δοθεί απάντηση στο κλασικό ερώτημα «ποιος θα κρεμάσει το κουδούνι στης γάτας τoν λαιμό;».

tziantzi.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for "ΑΠΟ ΚΑΝΙΖΕΛΑ ΣΕ ΚΑΝΙΖΕΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν