ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

| Ετικέτες , | Posted On Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται από την Κυριακή στα βενζινάδικα που διαθέτουν ακόμα καύσιμα στην Αττική, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι είναι σε πολιτική επιστράτευση από τα τέλη Ιουλίου και για αυτό κατεβαίνουν σε παύση εργασίας, πραγματοποιούν  σήμερα  «κάθοδο» με τα οχήματά τους στην Αθήνα και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Εκπρόσωποί τους μιλούν για παράδοση των κλειδιών των επιταγμένων οχημάτων τους στις νομαρχίες.
Ηδη αρκετά φορτηγά Δ.Χ έχουν παρκάρει στις δεξιές λωρίδες της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας...

Στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, με στόχο να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, αναμένεται να προχωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία.

Σε αρκετά πρατήρια εξαντλήθηκε η απλή αμόλυβδη βενζίνη, ωστόσο η ομοσπονδία βενζινοπωλών εκτιμά πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ανεφοδιασμού, καθώς θα λειτουργήσουν κανονικά τα βυτιοφόρα των εταιριών. Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχουν προς το παρόν προβλήματα.

οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, οι οποίοι είναι σε πολιτική επιστράτευση από τα τέλη Ιουλίου και για αυτό κατεβαίνουν σε παύση εργασίας, οργανώνουν για τη Δευτέρα «κάθοδο» με τα οχήματά τους στην Αθήνα και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Εκπρόσωποί τους μιλούν για παράδοση των κλειδιών των επιταγμένων οχημάτων τους στις νομαρχίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης δήλωσε σε εκπομπή της ΝΕΤ ότι «στην επίταξη ή στην επιστράτευση δεν είναι τόσο εύκολο να αποφασίσει κανείς παύση. Η έννοια της επίταξης αλλά και της επιστράτευσης είναι ότι σε έκτακτες, δύσκολες, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κάποιος θα πρέπει να συλλάβει στον αέρα το δημόσιο συμφέρον και συνεπώς να μην το αφήσει να διακυβευτεί. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η κινητοποίησή τους ως μέσο εκβίασης της κοινωνίας.

«Αν βρεθούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και στάσεις που οδηγούν σε αιχμαλωσία την ελληνική κοινωνία και στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών δεν θα μείνουμε θεατές. Θα αναγκαστούμε να λάβουμε πρωτοβουλία και να μηδενίσουμε τη μεταβατική περίοδο», έχει προειδοποιήσει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

«Η κυβέρνηση με την εμμονή της στην επιστράτευση και σε ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές, το οποίο ενισχύει την παράδοση των οδικών μεταφορών σε ΄΄καρτέλ΄΄ ιδιωτικών εγχώριων και κυρίως πολυεθνικών εταιρειών, δυναμιτίζει την αγορά», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο, να τηρήσει τις υποσχέσεις τού περασμένου Αυγούστου και να προχωρήσει σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες φορτηγών για εποικοδομητικές συναινετικές ρυθμίσεις που θα ωφελούν την οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση», τόνισε.

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν