ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ

| Ετικέτες , , | Posted On Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων προκαλεί το κύμα συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες τον διορισμό 2.700 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι νεοδιοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στα σχολεία από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2010. Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να ...



...προχωρήσει άμεσα σε περισσότερους μόνιμους διορισμούς απ΄ αυτούς που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, λένε, θα δημιουργηθούν πάρα πολλά κενά στα σχολεία και θα χαθούν διδακτικές ώρες. Μετά την ΟΛΜΕ, και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με χθεσινή ανακοίνωσή της ζητάει από το υπουργείο Παιδείας διπλάσιους διορισμούς ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα σχολεία από τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους. Οπως τονίζει η Ομοσπονδία των δασκάλων, ο «αριθμός των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες- 1.400 συνολικά στην Π.Ε.- δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των συνταξιοδοτήσεων, πολύ δε περισσότερο για τη στήριξη νέων θεσμών όπως το ολοήμερο σχολείο».

Οι δάσκαλοι προσθέτουν πως εάν το υπουργείο δεν προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς και αναπληρωτών, «είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα στα σχολεία θα είναι τεράστια, αφού εξαιτίας των ελλείψεων θα έχουμε απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος κατέθεσαν αίτηση για συνταξιοδότηση 11.466 εκπαιδευτικοί.

tanea.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν