ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

| Ετικέτες , , | Posted On Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δύο δήμους του νησιού της Σάμου, του Μαραθοκάμπου και του Καρλοβασίου, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει στα πρώτα σπίτια.  

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά εξελίσσεται νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά του Μαραθόκαμπου σε μεγάλο μέτωπο... 





Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή λίγο έξω από τα Βοτσαλάκια. Επιτόπου βρίσκονται επίγειες δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να την κρατήσουν μακριά από τις κατοικίες. Νωρίτερα, στα Βοτσαλάκια εκκενώθηκαν ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ σε ασφαλή σημεία εγκαταλείποντας άρον άρον τις παραλίες. 
Το απόγευμα ο άνεμος κόπασε με αποτέλεσμα ωστόσο ο πυκνός καπνός εμπόδιζε τις προσπάθειες των εναέριων μέσων. Στην περιοχή επιχείρησαν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ήλιου. 



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τους δήμους Καρλοβασίου και Μαραθοκάμπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια του δήμου Μαραθοκάμπου. Δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης ωστόσο πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καταφεύγοντας στην παραλία. 

Επί τόπου βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο καθώς και 50 εθελοντές. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν 25 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Νωρίτερα, από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν στη Σάμο με C-130 και C-27, 75 πυροσβέστες.  



Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 14.20 σε χαράδρα στο Μαραθόκαμπο στη θέση Κακοκέρατο και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά στο νησί σε διάστημα δύο εβδομάδων.  Άλλη μια εστία, στην περιοχή Αγιάδες Μυτηλινιών, τέθηκε υπό έλεγχο την Δευτέρα.

 

Στο μεταξύ, νέα 48ωρη προθεσμία, ζήτησαν και πήραν, προκειμένου να απολογηθούν, οι τρεις συλληφθέντες ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου. 

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Σκινιά, στο Δήμο Αρκαλοχωρίου. της Κρήτης Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα με 7 άτομα, ενώ ρίψεις νερού έκανε ελικόπτερο.

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν