ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1.100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

| Ετικέτες , | Posted On Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν το βορειοδυτικό Πακιστάν τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και απειλούνται από επιδημίες μετά και την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων χολέρας.

Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην επαρχία Χιμπέρ Πακτουνκούα και τουλάχιστον 40 στο πακιστανικό Κασμίρ, σύμφωνα με τις αρχές...


«Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Χιμπέρ Πακτουνκούα και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους», ανακοίνωσε ο υπουργός Πληροφοριών της επαρχίας Μιάν, Ιφτικάρ Χουσάιν. «Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι λαμβάνουν «επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα χολέρας σε κάποιες περιοχές της κοιλάδας Σουάτ».

«Οι ομάδες διάσωσής μας προσπαθούν να βοηθήσουν στην εκκένωση περίπου 1.500 τουριστών που έχουν αποκλειστεί στις πόλεις Κάλαμ και Μπερχάιν, στην κοιλάδα Σουάτ», πρόσθεσε ο Χουσάιν.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε την παροχή βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και την αποστολή ελικοπτέρων, πλοίων και υλικών διάσωσης.

Η Κίνα, που πλήττεται και εκείνη από πλημμύρες, θα προσφέρει βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων γουάν (1,5 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αποδεσμεύσει 30 εκατομμύρια ευρώ.

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1.100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν