ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε πευκόφυτη περιοχή, στη θέση Πουνταζέζα, στο Λαύριο. Στο σημείο έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μαίνεται σε περιοχή κοντά σε σπίτια και παιδικές κατασκηνώσεις, για τα οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά.

Οι φλόγες απειλούν τον οικισμό στην περιοχή λιμάνι του Πασά.
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου η ανατολική Αττική καθώς μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο στις 12.00, δύο νέες εκδηλώθηκαν σε Κάλαμο και Μαραθώνα.


Η πρώτη εκδηλώθηκε στις 12.55 σε δασική έκταση στη θέση Μικροχώρι του Καλάμου και γρήγορα επεκτάθηκε προς Βαρνάβα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πλέον το μέτωπο της πυρκαγιάς κατεθύνεται προς Καπανδρίτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Βαρνάβα, οι φλόγες έχουν πλησιάσει κατοικημένες περιοχές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εκκένωση τριών οικισμών. Μάχη με τις φλόγες δίνουν επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Σε πύρινο κλοιό η ανατολική Αττική
Στις 14.10 νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ανω Σούλι Μαραθώνα, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στη θέση Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, σε περιοχή κοντινή με παιδικές και άλλες κατασκηνώσεις, δύο από τις οποίες προληπτικά εκκενώθηκαν. Οι φλόγες πλησίασαν στους οικισμούς «Αγιος Γεράσιμος» και «Πασσάς» χωρίς να προλάβουν να απειλήσουν τις κατοικημένες περιοχές. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών - Λαυρίου διακόπηκε για περίπου μία ώρα από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο.
nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Άθλιοι πασοκοι καίτε την Αττική μας
    Ραγκουση που είσαι να φωνάζεις τώρα για ανικανότητα και αδράνεια
    3 μέρες λέτε για τον αέρα που θα έκανε
    Άχρηστοι σε όλα είστε

    Παραιτηθείτεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν