ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

| Ετικέτες , | Posted On Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Γεγονότα

1912: Θερμή υποδοχή επιφυλάσσεται στον ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ο οποίος επιστρέφει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης.

1923: Υπογράφεται η Συνθήκη της Λοζάννης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

1935:
Το πρώτο ευχετήριο τηλεγράφημα αποστέλλεται στη Βρετανία.

1974: Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, χιλιάδες λαού υποδέχονται στις 2 π.μ. τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που φτάνει από το Παρίσι. Στις 4:15 π.μ. ορκίζεται πρωθυπουργός μπροστά στο στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη...

1982:
Καταργείται στην Ελλάδα η ποινική δίωξη της μοιχείας.

Γεννήσεις

1783: Σιμόν ντε Μπολιβάρ, «απελευθερωτής» των κατοίκων της Λατινικής Αμερικής και οραματιστής των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής.

1936:
Ανδρέας Μπάρκουλης, ηθοποιός.

1970: Τζένιφερ Λοπέζ, αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

Θάνατοι

1879: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ποιητής.

1980: Πίτερ Σέλερς, άγγλος ηθοποιός. («Δρ Παράξενη Αγάπη», «Ροζ Πάνθηρας»)

sansimera.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. Φίλε ετοιμοπόλεμε συναναγνώστη.

    Πρέπει να τα έχεις πάρει άσχημα με κάτι εδω μέσα, υποψιάζομαι με τι αλλά πάλι δεν θέλω να το πιστέψω ότι η μοναδική σου ένοια μπαίνοντας στο blog είναι να βαθμολογήσεις αρνητικά όλες τις αναρτήσεις,μάλλον χωρίς καν να τις διαβάσεις.Δεν με νοιάζει αλλά με ενοχλούν γενικά οι εμπαθείς και επίσης κάνουν κακό και στον εαυτό τους γιατί περιορίζουν τους ορίζοντές τους.

    ΥΓ.Επειδή λόγω εμπάθειας θα βγάλεις συμπέρασμα για την ταυτότητά μου,απλώς σου λέω ότι η μόνη σχέση που έχω με το blog είναι ότι το επισκέπτομαι μια φορά την ημέρα κι αυτή απο τη δουλειά μου.Επίσης αρκετές φορές έχω βαθμολογήσει και εγώ αρνητικά αλλά όχι από εμπάθεια.Ηρέμισε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να κοκκινίζει κάποιος τις αναρτήσεις θα έλεγα ότι μόνον καλό κάνει. Γιατί αυξάνει τον αριθμό των επισκεπτών που θα αναγνώσει το συγκεκριμένο άρθρο. Πως γίνεται αυτό; Μα ο άνθρωπος διακρίνεται για την αφάνταστη περιέργειά του. Μόνο από περιέργεια θα μπει για να διαβάσει αυτό που χαρακτηρίστηκε ως "κακό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν