O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΝΑΒ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Με την συμμετοχή του νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά (ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές που προβλέπει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς...




«Ο ρόλος του προσωπικού είναι ρόλος κλειδί. Διότι η μεταρρύθμιση για να πετύχει πρέπει να βασιστεί το προσωπικό. Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική καταγραφή των αρμοδιοτήτων, ποιες έρχονται,  ποιες περνάνε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στους δήμους και ποιος ο ρόλος των υπάλληλων που με την εμπειρία τους θα συμβάλουν ουσιαστικά στην λειτουργία των αρμοδιοτήτων», σημείωσε ο κ. Περγαντάς.  
 
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Βοιωτία έχει επιλεγεί και «θα αποτελέσει και ένα πρότυπο νομό όπου θα γίνει όλη η δουλειά σε σχέση με τις αρμοδιότητες μαζί με άλλους 4-5 νομούς στην Ελλάδα» και κάλεσε τους υπαλλήλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να δοθούν αξιόπιστες προτάσεις προς την κυβέρνησης. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Στεφανίδης δήλωσε σχετικά: «Με την ευκαιρία της τακτικής γενικής συνέλευσης μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε για την διοικητική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα για την μετεξέλιξη των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων σε  περιφερειακές αυτοδιοικήσεις αλλά και να ακούσουμε και το νομάρχη με την ιδιότητα του ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ. Οι ανησυχίες μας έχουν να κάνουν με το εργασιακό καθεστώς αφού ήδη είναι γνωστό ότι κάποιες αρμοδιότες θα περάσουν στους δήμους. Μεταξύ άλλων εμείς ζητάμε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να μην είναι υποχρεωτικές και να είναι με την συναίνεση των υπαλλήλων. Συζητήσαμε τρεις προτάσεις η σημαντικότερη είναι ότι σε όποια αλλαγή αφορά το εργασιακό καθεστώς να μην αγνοηθούν οι εργαζόμενοι και να ληφθεί υπόψη η άποψή τους». 

Καταλήγοντας ο κ. Στεφανίδης έκανε γνωστό ότι το Μάρτιο θα διεξαχθεί το συνέδριο της ομοσπονδίας των συλλόγων των υπαλλήλων από το οποίο θα διαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

diavima.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for O "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΝΑΒ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν