ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

KANONIKA συνεχίζεται η τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων παρά την απεργία των τελωνειακών και όπως επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού εκ μέρους των καταναλωτών...




Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών σημειώνει ότι μέχρι στιγμής η τροφοδοσία της αγοράς γίνεται κανονικά και καλεί τους καταναλωτές, προκειμένου να μη δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη, να συνεχίσουν να εφοδιάζονται με τους ρυθμούς που εφοδιάζονταν πάντα και να μην τρέχουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, προκαλώντας συνωστισμό και τεχνητή υπερκατανάλωση. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες περί απεργίας των βενζινοπωλών η ομοσπονδία σημειώνει ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση και τα πρατήρια θα είναι κανονικά ανοικτά.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, το πάγωμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα ρευστότητας στους πρατηριούχους.

Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, από την περασμένη Τετάρτη το Yπουργείο Οικονομικών δεν έχει επιστρέψει ούτε ένα ευρώ στους βενζινοπώλες, μέσω του συστήματος Hφαιστος, για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασαν με τον υψηλό φορολογικό συντελεστή που ισχύει στο πετρέλαιο κίνησης και πούλησαν με το χαμηλό συντελεστή του θέρμανσης. Το υπουργείο δεν έχει κάνει επίσης εκκαθάριση των πωλήσεων που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που προμηνύει νέες καθυστερήσεις στην επιστροφή του φόρου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει ότι το Yπουργείο Οικονομικών λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κράτος υποχρεώνει ουσιαστικά τους βενζινοπώλες να δανείζουν άτοκα το Δημόσιο.



express.gr


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν