Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

| Ετικέτες , , | Posted On Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εχθές 16 Φεβρουαρίου 2010 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσπιέων με θέμα συζήτησης τη διοικητική μεταρρύθμιση πού προωθείται με το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο προβλέπει τη συνένωση Δήμων.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες των όμορων Δήμων με επικεφαλείς τον κ. Κοβάνη από το Δήμο Θίσβης, τον κ. Μητσάκη από τον Δήμο Πλαταιών και την κ. Χατζήνα από τον Δήμο Βαγίων.

Οι δημότες έκαναν έντονη την παρουσία τους. Συζητήθηκαν δύο προτάσεις . Η πρώτη πρόταση αφορούσε τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Πλαταιών και Βαγίων και η δεύτερη πρόταση τη συνένωση των Δήμων Θεσπιέων, Θίσβης, Βαγίων, Αλιάρτου και Ακραιφνίου. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 9 ψήφοι υπέρ της πρώτης πρότασης και 6 υπέρ της δεύτερης. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δ.Δ. Μαυρομματίου, ένας δημοτικός σύμβουλος του Δ.Δ. Άσκρης και ένας του Δ.Δ. Λεονταρίου.

Για περισσότερα  πατήστε  ΕΔΩ

Σχετικές Αναρτήσεις :



16 σχόλια:

  1. Το έχετε καταλάβει ότι όλοι κινούνται,κάνουν συσκέψεις,συνεδριάσεις συμβουλίων,δημιουργούν συμμαχίες και τέλος πάντων φροντίζουν για τα συμφέροντα των δήμων τους.ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε για την Σιωπή των Αμνών, ας πούμε τώρα και για τα κάστανα. Άλλοι τρέχουν και δημιουργούν και άλλοι μαζεύουν κάστανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την εντύπωση πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ΄ότι νομίζουμε.
    Η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να το παλέψει για την έδρα του Δήμου αλλά δεν ανοίγεται ,δεν κάνει ένα δημοτικό συμβούλιο, θέλει να ασχοληθούν μόνο δυο τρείς για να καρπωθούν τα τυχόν θετικά αποτελέσματα. Αν όμως δεν τους κάτσει πράγμα που απεύχομαι, αλλά είναι πολύ πιθανό τότε τι γίνεται; Ο δήμος δεν είναι κανενός τσιφλίκι και ο δημότης πρέπει να παροτρυνθεί και να συστρατευτεί με οργανωτή και μπροστάρη τη δημοτική αρχή. Τα πράγματα είναι χείριστα επειδή στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και πρόσωπα των γύρω μας Νοτιοανατολικών χωριών που δεν είναι και τα πλέον αξιόλογα. Ο σοφός λαός λέει κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε των 12:48 θα πρεπει αν αισθανεσε ντροπη για αυτα που γραφεις.
    Ποιος εισαι εσυ που κρινεις ποιος ειναι αξιολογος και ποιος οχι?.
    Αν εχεις κοτσια να πας να ρωτησεις στα ισα τη δημοτικη αρχη προσωπο με προσωπο και θα δεις με λιγα λογια τι εχουν κανει και τι κανουν για το γνωστο θεμα.
    Ειναι δυνατον να βγαλουν ντελάλη για τα σχεδια και πως κανουν τις κινησεις?
    ελεος .
    Νεόχωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα σε μία ταξη.

    Νεόχωρε πιστεύεις ότι είναι σωστό να πηγαίνει ο κάθε πολίτης στο δημαρχείο και να ρωτάει διάφορα ή να βγάλει ο δήμος μια ανακοίνωση;

    Έστω να ενημερώσει τον κοσμάκη ότι γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να "βγάλουν ντελάλη" όπως λες για τις ακριβείς κινήσεις τους.

    Μπορούν κάλλιστα, να στείλουν μια ανακοίνωση στο Βήμα Αλιάρτου. Γι'αυτο το λόγο φτιάχτηκε αυτή η ιστοσελίδα.

    Προσωπικά έχω ενημερώσει όλους τους φορείς του τόπου μας (έναν-έναν) για την ύπαρξή της. Έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές των σχολείων μας, έχει ενημερωθεί ο δήμος, η αστυνομία, η εκκλησία και όλοι οι σύλλογοι.

    Αν κάποια στιγμή είδατε ανακοινώσεις που αφορούσαν το δήμο, είναι γιατί τις βρήκα από αλλού και όχι από την ίδια την δημοτική αρχή.

    Και ξέρετε πιο είναι το καλό στην όλη ιστορία;
    Ένα μήνα μετά την δημιουργία της ηλεκτρονικής εφημερίδας( όταν ξεκίνησα να ενημερώνω), κανένας από τους φορείς του τόπου δεν γνώριζε την ύπαρξή της(απόλυτα φυσιολογικό). Οι μόνοι που γνώριζαν ήταν οι άνθρωποι του δήμου. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η σιωπή αυτή από την μεριά του δήμου δεν είναι γιατί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουμε.

    Αυτά τα ολιγα, έτσι , για την ιστορία και μόνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε dk εγω δε ξερω απο πολιτικη.
    Ουτε εχω τη δυνατοτητα να επηρεασω δημοτικους συμβουλους αλλων δημων.
    Επειδη ηδη εχεις επιτρεψει να με φωτογραφησουν...πραγμα ανηκουστο και πρωτακουστο για τα δεδομενα του διαδυκτιου και δε πηρες θεση..σε ευχαριστω που (με) βαζεις στη θεση μου.
    Ισως ειμαι ο μοναδικος στον αλιαρτο που δεν εχω λογο να στηριξω καποιον..
    Το να χαρακτηριζεικαποιος καποιον αναξιο το προσπερνας.
    Απο εξω ολοι μπορουμε να λεμε..αλλα ποιον θα στηριξουμε?
    Τον αγνωστο ''νεόχωρο'' η αυτον που εχει εκλεγει?.
    και αν δεν ειναι η ωρα να ανακοινωθει κατι? και αν καποιος εχει μεγαλη επιθυμια να ενημερωθει τι θα παθει αν παει να ρωτησει?
    Νασε καλα.
    Νεόχωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι φίλε μου δεν προσπερνάω τίποτα.Δεν αναφέρθηκα σε αυτό γιατί συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου.

    Καλό θα ήταν τα σχόλια όλων να μην είναι ανώνυμα, με την έννοια, πως θα μπορούσαμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε ένα ψευδώνυμο. Έτσι θα βοηθούσε κατά πολύ την ομαλή ροή του διαλόγου.

    Κανένας δεν μπορεί να κρίνει τους άλλους, αν πρώτα δεν έχει κρίνει τον εαυτό του.

    Ανώνυμα μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει όλα να τα παίρνουμε στα σοβαρά. Προσωπικά, εκτιμώ περισσότερο αυτούς που υπογράφουν έστω και με ένα στάνταρ ψευδώνυμο, από αυτούς που γράφουν ανώνυμα.

    Τώρα, όσον αφορά τα περί τσιφλίκια και πρόσωπα από τα νοτιοανατολικά χωριά,ούτε ξέρω τι εννοεί, αλλά ούτε με απασχολούν.

    Κοιτάζω μπροστά, κοιτάμε μπροστά ,για το καλό αυτου του τόπου και ενέργειες όπως ο περιβαλλοντικός σύλλογος(που περιμένουμε νεότερα)μας πάνε ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα πιο μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανενα προβλημα dk.
    Εγω ο ασχετος λεω οτι δινεται μια μαχη.
    Στις μαχες κανεις δε ξερει το αποτελεσμα που μπορει να ειναι θετικο η αρνητικο.
    Αλλα αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει η αλλη συγκροτημενη αποψη στον Αλιαρτο που θα οδηγησει σε αλλου ειδους κινηση.
    Ειναι μονο η δημοτικη αρχη πλειοψηφια η μειοψηφια δε με αφορα και οσοι ενδιαφερονται απο τους πολιτες σκορπια.
    Δε νομιζω να θελουν να αφησουν τα πραγματα στη τυχη τους.
    Νεόχωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι αυτοί οι προβληματισμοί που διακρίνονται στα σχόλια δεν θα υπήρχαν αν η δημοτική αρχή έπαιρνε δημόσια θέση και καλούσε τον κόσμο να στηρίξει.Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει έλλειμα δημοκρατικής λειτουργίας στο δήμο Αλιάρτου.Καλές οι προσωπικές στρατηγικές και σχέσεις αλλά σε τόσο ζωτικής σημασίας ζητήματα κανεις δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί το λαό.Εκτός αν δηλώνουν αδυναμία ή δεν τους ενδιαφέρει,αλλά και σαυτή την περίπτωση οφείλουν να μας το πουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοντός Ψαλμός Αλληλούια... όσο αφορά δημόσια θέση.

    Νεόχωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυριοι δημαρχοι
    το θεμα δεν ειναι πως θα μοιράσετε εσείς την πίτα σύμφωνα με το συμφέρον των 4-5 δήμων σας αλλά πως θα μοιραστεί η πίτα σύμφωνα με το συμφέρον των 20 δημων του νομού.
    Ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει αλλά σημασία έχει το σύνολο, πάνε πακέτο όλα αυτά μαζί.
    Για να ολοκληρώσετε την διαδικασία κάντε μοιρασιά και των 20 δήμων για να δούμε πως βλέπετε το θέμα.
    σε διαφορετική περίπτωση η πρότασή σας σας είναι ελλιπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να ρίξουμε λίγο φως στο τούνελ.

    Έχω στα χέρια μου την ομόφωνη απόφαση του δημοτικου συμβουλίου όσον αφορά το σχέδιο Καλλικράτης. Γύρω στις 22:00 πίστεύω να την έχω έτοιμη προς δημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αλίαρτος συμπολίτες μου αγαπητοί και εκλεκτοί έχοντας πολλά πλεονεκτήματα που δεν χρειάζεται κάθε φορά να αναφέρονται, στο Θέμα Καλλικράτης, πρέπει να δραστηριοποιείται πάρα πολύ στο προσκήνιο και ελάχιστα ή όσο χρειάζεται στο παρασκήνιο. Διακρίνω πως πολύ παρασκήνιο πέφτει και έλαχιστο προσκήνιο. Όλοι θέλουμε έδρα τον Αλίαρτο και σαυτό δεν διαφωνούμε ξέρω πως αρκετοί μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν. Ας μας συντονίσει επιτέλους κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα είναι βέβαιο.Αν δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση για το χωροταξικό και πρόκειται να διαμορφωθεί τωρα,αυτό θα γίνει και σε συνδυασμό των πιέσεων που θα ασκήσουν οι τοπικές κοινωνίες,σύσωμες και όχι παρασκηνιακά.ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νεόχωρε
    φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ανώνυμε..

    κανείς δε θα κάνει κάτι για μας χωρίς εμάς.
    Πολλά πράγματα αλλάζουν και περνούν από μπροστά μας αστραπιαία αλλά έτσι αλλάζει και η νοοτροπία μας έστω πιο αργά.
    Όπως βλέπεις υπάρχουν φωνές.
    Αργά η γρήγορα είναι εδώ η έδρα του Δήμου η δεν είναι εκ των πραγμάτων πια είτε μέσω συλλόγων με ενιαία φωνή είτε διαφορετικά θα ακουστεί και η άλλη θέση.
    Για ότι επικρατεί και θεωρούμε ότι πρέπει να βελτιωθεί δεν είμαστε άμοιροι ευθύνης.

    Νεόχωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν