ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

| Ετικέτες , , | Posted On Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου προκάλεσε εξώφυλλο του έγκριτου περιοδικού Focus, που αποκαλεί τους Έλληνες "απατεώνες" και συνοδεύεται από χυδαίο εξώφυλλο με παραποιημένη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου.

Ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε να δει τον γερμανό πρέσβη για το θέμα των προσβλητικών δημοσιευμάτων τα οποία - όπως αναφέρει - συχνά είναι ανακριβή και έστειλε επιστολή προς ΜΜΕ αναφέροντας ότι η Ελλάδα αποτελεί  για την γερμανική βιομηχανία όπλων και άμυνας, ότι... 



...η Γερμανία είναι ο βασικός εξαγωγέας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και ότι και η Γερμανία έχει λάβει πληθώρα κονδυλίων απο την Ε.Ε. για την ενσωμάτωση του πρώην ανατολικού τμήματος. Πρόσθεσε ότι τη διεθνή κρίση δεν την προκάλεσε η Ελλάδα: "Σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας αυτοί που προκάλεσαν τη διεθνή κρίση, επιτιθέμενοι και στην Ευρωζώνη. Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος".


"Ανάξιο σχολιασμού, γιατί πραγματικά, εκθέτει την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες", χαρακτήρισε το εξώφυλλο ο Γ. Πεταλωτής. "Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης", πρόσθεσε,  επισημαίνοντας ότι "εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα και σκίτσα στο διεθνή Τύπο. "Να θυμίσουμε στους ολίγους εμπνευστές τέτοιου είδους σχολίων και σκίτσων ότι αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε στο β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να σταματήσουν το ναζισμό και το φασισμό", τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, είπε ότι ετοιμάζει επιστολή προς το περιοδικό στην οποία θα επισυνάπτει φωτογραφίες από αναπαραστάσεις της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τη μετριοπαθή στάση της και να αξιώσει αυτά τα οποία δικαιούται η χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: "Κυρία Μέρκελ, Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν, όπου και όπως μπορούν, φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού"
Για δημοσιεύματα ανάξια σχολιασμού έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

Δημοσίευμα - σοκ

Κεντρικός τίτλος στο εξώφυλλο είναι "απατεώνες στην Ευρω - οικογένεια", ενώ η φωτογραφία που το κοσμεί είναι μία παραποιημένη εικόνα της Αφροδίτης της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Το ερώτημα που θέτει το δημοσίευμα είναι αν η Ελλάδα "τρώει" τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. Οι συντάκτες επισημαίνουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση στην Ελλάδα στην ευρωστία του ευρώ και στη γερμανική οικονομία, ενώ αναφέρουν ότι οι Έλληνες είναι εξίσου σοκαρισμένοι με τους Γερμανούς, για το τί πραγματικά συμβαίνει στο ταμείο της χώρας τους.
 
nooz.gr-newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν