ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ... ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;

| Ετικέτες , , , | Posted On Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στις αρχές του '90, τότε που Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα (τον κάνατε και πρόεδρο κόμματος, τρομάρα του!) και εισέβαλε στη χώρα μας το μεγάλο μπούγιο από την Αλβανία, η εγκληματικότα αυξήθηκε κατακόρυφα. Σταδιακά όμως μαζεύοντας με τα χρόνια κάποιους από αυτούς , είτε φυλακίζοντάς τους , είτε "δίνοντάς" τους εισητήριο για τη χώρα τους χωρίς επιστροφή(το χωρίς επιστροφή το συζητάμε), η εγκληματικότητα άρχιζε να μειώνεται. Τα τελευταία δύο-τρια χρόνια όμως βλέπουμε μία κατακόρυφη αύξησή της. Φταίει η φτώχια; Φταίει η συνεχής είσοδος λαθρομεταναστατών από κράτη της Ασίας , της Αφρικής και των Βαλκανίων; Δεν ξέρω τι φταίει! Αυτό που ξέρω είναι ότι καθημερινά ακούμε για ληστείες και άλλες εγκληματικές πράξεις. Εδώ έρχεται  το παιχνίδι των λέξεων και των εννοιών. Πολλοί κάνουν λόγο για "ξενοφοβία". Τι σημαίνει "ξενοφοβία"; Πολύ απλά, "φοβάμαι ο,τι ξένο σε μένα". Δηλ. τους Πακιστανούς ή τους Αλβανούς επειδή είναι ξένοι τους φοβάμαι, έτσι απλά! Έτσι θέλουνε να το μεταφράζουν μερικοί. Όχι λοιπόν κύριοι, δεν φοβόμαστε όλους τους αλβανούς ή τους πακιστανούς ( ή ξένους άλλων εθνικοτήτων). Τα αποβράσματα αυτών φοβόμαστε που εγκληματούν στους πολίτες της χώρας μας. Θα έπρεπε πρώτα οι ομοεθνή τους, να τους αποβάλλουν από τη δίκη τους κλειστή κοινωνία και στη συνέχεια να διωχτούν από τη χώρα. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε όλους τους ξένους να τους βάζουμε στο ίδιο "καζάνι", υπάρχουν αρκετοί από αυτούς που ζούνε χρόνια εδώ και προσφέρουν στη χώρα μας. Υπάρχουν επίσης και κάποια καθίκια Έλληνες που εκμεταλλεύονται τη δυστυχία τους (κι αυτοί να απελαθούν για να καθαρίσει ο τόπος) και πλουτίζουν εις βάρος τους.. Δεν είμαστε αμερική, ούτε γερμανία, ούτε αγγλία ( με μικρά τα αρχικά γράμματα, όχι από λάθος) μιά μικρή φτωχή χώρα είμαστε των 11.000.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 2.000.000 είναι ξένοι. Και στην τελική, δε γουστάρω να έρχονται εδώ οι πακιστανοί και να βιάζουν τις γυναίκες μας!!!


Σχετικές Αναρτήσεις :



11 σχόλια:

  1. Δηλαδή γουστάρεις να τις βιάζουν οι Έλληνες;γιατί όπως το λές δεν σε ενοχλεί η πράξη του βιασμού αλλά το ποιός θα τον κάνει.Επίσης dk καλό είναι να φροντίσεις να κρατήσει το blog την σοβαρότητα που δείχνει τον τελευταίο καιρό με καταχωρήσεις σπουδαίων αναλύσεων,τοπικά νέα αλλά και αλλο ενημερωτικό και καλλιτεχικό υλικό και να μη την θυσιάζετε με άρθρα σαν αυτό που εκτός των άλλων βιάζει και την ελληνική γλώσσα με την ασυνταξία του.
    Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή η σιωπή κάποιες φορές δεν αρκεί ως απάντηση...Μια ερώτηση μόνο θα κάνω. Το συνηθίζεις; Άλλα να διαβάζεις και άλλα να καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανόν ένας τρόπος διατύπωσης να προκαλεί αντιδράσεις ή διαφωνίες,όμως είναι αναγκαίο να διατυπώνεται κάθε άποψη γιατί αυτό είναι η δημοκρατία.Προσωπικά μπορεί να έχω κάποιες ενστάσεις με τον τρόπο που ο συντάκτης παρουσιάζει το άρθρο του,όπως και σαυτόν μπορεί να μην αρέσει κάποιο δικό μου,όμως διαφωνώ κάθετα με το υπεραπλουστευμένο τρόπο που ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ σχολιαστής 12:51 το ερμηνεύει.Δεν ήταν αυτό το νόημα του άρθρου και θα το καταλάβει αν το ξαναδιαβάσει.Επίσης θεωρώ ότι είναι λάθος του που συγκρίνει τις καταχωρήσεις διαφορετικών συντακτών και προβαίνει σε αξιολογικές κρίσεις που δεν είναι δεοντολογικές.Στην ηλεκτρονική εφημερίδα ,οπως και στην έντυπη,ο κάθε συντάκτης διατηρεί την αυτονομία του γιατί είναι υπεύθυνος γιαυτό που γράφει και τον αξιολογεί ο αναγνώστης.Η προτροπή λοιπόν να ασκηθεί λογοκρισία σε κείμενα ενός συντάκτη επειδή μας άρεσε πιο πολύ το άρθρο ενός άλλου συντάκτη είναι, εκτός από παράλογη,αντιδημοκρατική και δεν μπορεί να βρεί κανέναν σύμφωνο.Πιστεύω πως και αυτός που έγραψε το σχόλιο δεν θα ήθελε να είναι έτσι η εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επειδη τα Μεσα Μαζικου Εξευτελισμου κανουν την καθημερινη κατευθυνομενη πλυση εγκεφαλου για αντιρατσισμο και επειδη εχουν καταφερει να κοψουν τον βηχα σε οποιον αποφασισει (δια ζωσης)να παρουσιαστει ρατσιστης,ας ρωτησουν τους κυβερνωντες αν ζουν παρεα με λαθρομεταναστες νομιμους η παρανομους κοντα στα σπιτια τους,μηπως επιδοτουνται απο την ΕΟΚ για τον καθενα απο αυτους που μπαινει στην χωρα ,μηπως πολλες φορες παρουσιαζουν μεγαλο αριθμο εισαγωγης μεταναστων για να παιρνουν περισσοτερα λεφτα??ας πανε να ρωτησουν το παιδι αυτης της δυστυχης κατακοιτης που επνιξε καποιος μεταναστης να τους πει την γνωμη του για αυτο το θεμα..οχι δεν τους γουσταρω γιατι θελω να κοιμαμαι με ανοικτα παραθυρα το καλοκαιρι και δεν μπορω και ειναι αιτια ΑΥΤΟΙ και ολες οι κυβερνησεις που εχουν προσαρμοση την πολιτικη τους να εξυπηρετει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μονο αυτους.δεν λαω οτι ειναι ολοι το ιδιο.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ 90% .και αυτοι και οι ΡΟΜ που εσχατως φορτωθηκαν στις τοπικες κοινωνιες και τους παρατησαν χωρις ελεγχο για το τι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν οσο αφορα την καθαριοτητα το σχολειο που ειναι υποχρεωμενοι να στελνουν τα παιδια τους μηπως και ενταχθουν στην κοινωνια. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΚΑΜΑΝ συνέχισε να γράφεις έτσι την γνώμη σου με θάρρος και αν κάποιος διαφωνεί ως είπε και ο Γιώργος έχει το δικαίωμα, αλλά ο επιθετικός και αρνητικός τρόπος της κριτικής μας κάνει κακό.
    Εγω πάντως συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος Έχει άποψη ειναι αρνητικός και επιθετικός?
    Το αρχικό σχόλιο είναι άστοχο αβασάνιστο.
    ο ανώνυμος στις 12:51 ηταν πολυ προσεκτικός.
    αντιδημοκρατικό είναι η επίθεση και η προσπάθεια φίμωσης.
    Τα 8 διαφορετικά άτομα που βαθμολόγησαν στο ελάχιστο είναι αντιδημοκρατικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάντε λίγο κράτει ρε παιδιά , δε μπορεί όλοι οι αλλοδαποί, αλλογενείς, Ρομ κ.λ.π να είναι εγκληματίες , κλέφτες και βιαστές. Δε μπορεί επίσης όλοι οι Έλληνες να είναι κλέφτες, άτιμοι, και λωποδύτες επειδή το θέλουν κάποιοι Γερμανοί και τα περιοδικά τους. Στη χώρα μας πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ίσως ο μεγαλύτερος σε ποσοστό στην Ευρώπη και γι΄αυτό πράγματι ευθύνονται όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Επειδή πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι μόνο το δένδρο, κύριοι υπεύθυνοι της όλης κατάστασης είναι η παγκοσμιοποίηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Αμερική που δημιουργούν τους πολέμους, εξαθλιώνουν τους λαούς και τους αναγκάζουν να μεταναστεύσουν. Ο πόλεμος στον κόλπο που έγινε για τους γνωστούς λόγους, έφερε εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη που οι περισσότεροι περνούν από τη χώρα μας, και έπεται πολύ φοβάμαι συνέχεια στα επόμενα χρόνια, με την άνοδο των λιμοκτονούντων λαών της Αφρικής. Όλα αυτά δημιουργούν κάποια στερεότυπα και ενδεχομένως και κάποιες προκαταλήψεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης αρνούνται να συνδράμουν στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι και δικά τους σύνορα όταν τους συμφέρει, είναι όμως πρόθυμοι να εκμεταλλεύονται λαούς ανά τον κόσμο και να κερδοσκοπούν εις βάρος τους. Ανησυχώ ιδιαίτερα για το μέλλον της οικογένειά μου με την εγκληματικότητα που υπάρχει, είτε είναι αλλοδαπής είτε ντόπιας προέλευσης, είμαι όμως προκατειλημμένος ιδιαίτερα με αυτούς που προκαλούν τις μεταναστεύσεις, ποδοπατούν λαούς , αξιοπρέπεια και βιάζουν ανθρώπινες ψυχές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ένα από τα πολλά θέματα "ταμπού", που δύσκολα συζητάμε στη καθημερινότητα. Οι αρνητικές αντιδράσεις ειναι φυσιολογικότατες. Το να χαρακτηρίζεται όμως κάποιος βιαστής είναι μεγάλη χοντράδα. Δεν απαντώ πάνω σε αυτό γιατί μπορεί να πω κι εγώ τίποτε περισσότερο και δεν το θέλω. Αλλά όσον αφορά το βιασμό της γλώσσας...βλέπεις...όταν κάποιοι σπουδάζανε...κάποιοι άλλοι έπρεπε να κάτσουν πίσω να στηρίξουν την οικογένειά τους. Στο μέλλον έχουμε και άλλα θέματα "ταμπου", μην ανησυχείς λοιπόν, έχει ψωμί για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Στακαμαν με αφορμή το κείμενο σου μια ερώτηση.
    Η Ξενοφοβία που μεταφράζεις ως φοβία προς τον ξένο άνθρωπο (Αλβανό - Πακιστανό)είναι πιο μεγάλη απειλή από τις ξένες ιδέες που σε βιάζουν πνευματικά, οικονομικά και σε σπρώχνουν προς την παγκοσμιοποίηση.
    Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε ποιος μας βιάζει και μας απειλεί καθημερινά και με ποιο τρόπο.
    Ο Πακιστανός και ο Αλβανός έχουν βιαστέι πνευματικά και οικονομικά?
    Διαβάζω τον Πάτερα Αλέξανδρο πιο πάνω που μιλάει για τον Ακάθιστο Ύμνο και μετά διαβάζω εσένα και λέω: Τόση αντιφατικότητα σε μια σελίδα??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΑΚΑΜΑΝ αν δεν μπορείς να δεχτείς την κριτική σταμάτα να αρθρογραφείς.Αν δεν κάνω λάθος είσαι συντάκτης στην εφημερίδα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεις τους αναγνώστες με ειρωνίες και απειλές(....έχει ψωμί για σένα κτλ.)οφείλεις να ακούς όλες τις κριτικές όσο σκληρές κιαν δεν το αντέχεις μην γράφεις,δεν θα σε κατηγορήσει κανένας γιαυτό.Όσο για σπουδές κτλ δεν το σχολιάζω μπορείς να δεις μόνος σου τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη,τα οποία στα προηγούμενα άρθρα σου δεν τα είχες άρα δεν οφείλεται σαυτό που ισχυρίζεσαι.Τέλος πρέπει να καταλάβεις ότι ο αναγνώστης έχει δικαίωμα να βαθμολογήσει όπως θέλει και ότι θέλει κιας μη σου αρέσει εσένα και η δημοσίευση της λίστας βαθμολογίας από έναν συντάκτη δείχνει εμπάθεια και είναι πράξη άκομψη,ανόητη και επικίνδυνη.Η δημόσια έκθεση,έστω και με ψευδώνυμο,θέλει γερό στομάχι και με την αντίδρασή σου έδειξες ότι δεν το έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήθελα να καταθέσω και γω ένα σχόλιο, αφού πρώτα ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν σαυτό το δημοκρατικό διάλογο που ο κάθε ένας καταθέτει τη γνώμη του. Δημοκρατία εξάλλου είναι να καταθέτω απόψεις συμφωνώντας ή διαφωνώντας με τους συνδιαλεγόμενους συμπολίτες , χωρίς ακρότητες και σκοπιμότητες και στο τέλος μπορεί να υπάρχει μέσα από το διάλογο πάντα, ο αναστοχασμός με την αλλαγή στάσης ή και συμπεριφοράς.
    Ο φόβος δε που με διακατέχει, είναι μήπως τα πολιτικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των ισχυρών που φέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση στους λαούς, αναγκάσει και μένα στον επόμενο τόνο να πάρω στην αγκαλιά τα παιδιά μου για να ζητήσω καλύτερη τύχη στην Ιταλία ,στη Τουρκία, στην Κροατία ή δεν ξέρω που. Και φυσικά αν είμαι τυχερός και δε με βουλιάξει ο δουλέμπορος σε κάποιο πέλαγος.
    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν