ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ

| Ετικέτες , , | Posted On Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην έρθουν νέα.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 π.μ. στα ΓΡΑΦΕΙΑ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.Βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση. Κρίση στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία.
Την ευθύνη έχουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η θεοποίηση των αγορών, η ασυδοσία του κεφαλαίου, του Τραπεζικού συστήματος, των χρηματιστηρίων, των συμφερόντων που πέρα από αρχές και ηθικές αξίες ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, του μισθωτούς και τους συνταξιούχους, είναι βασικές συνιστώσες αυτών των πολιτικών.

Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας. Η τελική διατύπωση των μέτρων διέλυσε τις όποιες αυταπάτες.

Τα μέτρα θα θίξουν όλους. Όλοι θιγόμαστε. Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος.
Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 10% μείωση των επιδομάτων. Τη διετία 2009 - 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 10% έως 20%.

Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη. Μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ που συνδέεται με αποδείξεις.

Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του Δ.Ε.Κ. για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.

Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ.. θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρευση.

Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον Ο.Π.Α.Δ. και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.


Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν