ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑ-ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ;

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

 Ο παπα Ηλίας, είναι 73 ετών και μανιώδης blogger από το Αγρίνιο που δεν μασάει τα λόγια του. Στο στόχαστρο του 73χρονου συνταξιούχου ιερέα Ηλία Υφαντή μπαίνουν οι πολιτικοί, ο ανώτερος κλήρος και τα golden boys!

Αν και πάνε κάποια χρόνια από τότε που βγήκε στη σύνταξη, το γεγονός αυτό δεν ήταν ικανό να αποτρέψει τον πατέρα Ηλία Υφαντή από το να λέει έξω από τα δόντια όσα σκέφτεται...



...Ο 73χρονος ιερέας από το Αγρίνιο και πατέρας πέντε παιδιών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να βγάζει πύρινους λόγους, πλην όμως επιλέγει να το κάνει μέσω του προσωπικού ιστολογίου του. Μάλιστα, πολλοί έχουν ενοχληθεί κατά καιρούς από τα όσα έχει υποστηρίξει στα κείμενά του, με αποτέλεσμα πριν από μερικές εβδομάδες το blog του να αποκλειστεί από την ελεύθερη πρόσβαση!

Τελικά η «σταυροφορία» που ξεκίνησε ο παπα-Ηλίας (με ηλεκτρονικές επιστολές διαμαρτυρίας σε ιστολόγια με μεγάλη επισκεψιμότητα) με στόχο να άρει την απαγόρευση, απέδωσε καρπούς και πλέον όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να μπουν στο blog του και να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μαζί του. Αλλωστε, όπως τόνισε κι ο ίδιος, σε αυτού του είδους τους ιστοχώρους είθισται, αν όχι επιβάλλεται, να συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις!

Οπως παραδέχεται ο πατήρ Ηλίας Υφαντής, το «φλερτ» του με τους υπολογιστές ξεκίνησε πολύ νωρίς: «Γράφω στο κομπιούτερ εδώ και δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα. Δεν είμαι καλλιγράφος, σε σημείο καμιά φορά να μην μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω γράψει. Οταν λοιπόν τα παιδιά μου άρχισαν να ασχολούνται με το Internet, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα ιστολόγιο. Τώρα λέω “κρίμα που δεν γεννήθηκα κάποια χρόνια αργότερα”» συμπληρώνει ο παπα-blogger. Οπως μάλιστα μας επισημαίνει, ξεκίνησε από πολύ μικρός να αρθρογραφεί σε χριστιανικές εφημερίδες και ότι έχει στο DNA του το γράψιμο.

Από τον Ιανουάριο του 2008, οπότε άρχισε να λειτουργεί το blog του, μέχρι σήμερα έχει αναρτήσει δεκάδες άρθρα, τα περισσότερα χριστιανικού περιεχομένου. Κυρίως όμως το ιστολόγιο του παπα-Ηλία ξεχωρίζει για τις απόψεις του σχετικά με την πολιτική και τα κόμματα, εναντίον των οποίων έχει καταφερθεί πολλές φορές με σκληρές εκφράσεις!

Οποιος κάνει μια βόλτα στο ιστολόγιό του θα δει ότι δεν έχει χαριστεί ούτε «στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης με την προνομιακή μισθοδοσία» ούτε ακόμη και στους «δεσποτάδες που αποφασίζουν και διατάσσουν». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του για την πλουτοκρατία και τα golden boys! Λέει γι’ αυτούς στην «Espresso της Κυριακής»: «Ο καπιταλισμός δεν είναι απλώς ο νόμος της ζούγκλας, αλλά κάτι χειρότερο. Ο Θεός μάς έδωσε ένα στομάχι για να χορτάσουμε και ένα σώμα για να ζήσουμε. Ο καπιταλιστής ενεργεί σαν να έχει χιλιάδες στομάχια και χιλιάδες σώματα. Ενεργεί, εν ολίγοις, με έναν τερατώδη τρόπο. Θέλει να έχει χιλιάδες ανθρώπους για φαγητό και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα. Αυτό με ενοχλεί φοβερά. Οπως με ενοχλούν τα golden boys που εισπράττουν τεράστια ποσά. Αυτή είναι αλητεία. Τη στιγμή μάλιστα που ο αγρότης παίρνει 330 ευρώ»!

Απόσπασμα από άρθρο στο ιστολόγιό του
"Ένας, μεταξύ των πολλών κλεφτονόμων κα ληστονόμων, είναι, όπως φαίνεται και αυτός, που εξαναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν το χαράτσι της ΕΡΤ. Η οποία, όπως αποκαλύφθηκε τελευταία, δίνει με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, αστρονομικές συντάξεις σε κάποιους κομματικούς, ηλιθιόσοφους.

Και λέω «εξαναγκάζει», γιατί το ξεδιάντροπο αυτό χαράτσι το έχουν συνδυάσει με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Που σημαίνει ότι, αν ο πολίτης αρνηθεί να πληρώσει το ΕΡΤοχάρατσο, η αυτοκρατόρισσα ΔΕΗ θα του κόψει το ρεύμα. Που, με τα σημερινά δεδομένα, σημαίνει νέκρωση της όλης λειτουργίας του νοικοκυριού."

Το blog του Παπά Ηλία θα το βρείτε ΕΔΩ


kefaloniapress.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



2 σχόλια:

  1. Έχω επισκεφθεί την Αλίαρτο 1987. Με αφορμή το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    Όταν ήταν εκεί εφημέριος ο π. Ηλίας Κωνσταντόπουλος.
    Ευχαριστώ θερμά για την αναφορά στο πρόσωπό μου και στο ιστολόγιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευλογημενη διαδικτυακή φωνή-την ευλογία του να έχουμε-αλλά μεμονωμενη και απομονωμενη εν πολλοις.Εμ!αν ο διαβολος δεν καταφερνε τόσο επιτυχως να χαρίσει τους αγωνες περί κοινωνικης δικαιοσυνης κατά 90% στους αθεους αντικληρικαλιστες τι σόι διάβολος θα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν