Συνάντηση των Νέων Αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας

| Ετικέτες , , | Posted On Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009


Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες έχοντας μπροστά τους το 2013 και προσβλέποντας στον ορίζοντα του 2020 διερευνούν όλες τις πιθανές εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Ταυτόχρονα ενδιαφέρονται, για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων μηδενικής επιβάρυνσης στο περιβάλλον....  




.....Η Ένωση Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Βοιωτίας στα πλαίσια της προσπάθειας για την καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των Νέων Αγροτών του νομού, και όχι μόνο, σε θέματα που αφορούν τα σημερινά προβλήματα τους και τις προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο, διοργανώνει Συνάντηση-Συζήτηση με Νέους Αγρότες του νομού στο Πνευματικό Κέντρο του Κάστρου Βοιωτίας το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 18.00,  με θέματα:

1) Το πρόγραμμα Πρώτης Εγκατάστασης «Νέων Γεωργών»

2) Μια επένδυση σε φωτοβολταϊκά από αγρότες (εγκατάσταση, λειτουργία, κόστος, οφέλη), κ. Γεώργιος Βόκας, (Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών)

3) παρουσίαση πρότασης για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων από αγρότες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κ. Βασίλης Κόλλιας (Ε. Ν. Α. Βοιωτίας).

4) Ενημέρωση για τις εκτιμήσεις-προτάσεις από την συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στην Θεσσαλονίκης Θέρμη (27/11/09).

5) Συζήτηση

Η Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας συμμετέχει στην Πανελλήνια προσπάθεια της ΠΕΝΑ για ευκαιρίες συναντήσεων, συζητήσεων, ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών και προσανατολισμού αποφάσεων, ως η μόνη μέχρι σήμερα αναγνωρισμένη με τον νόμο 3147/2003, από την Ελληνική Βουλή, οργάνωση των Νέων Αγροτών στην Ελλάδα, οι οποίοι πέραν όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες αγρότες, έχουν επιπλέον την ανάγκη για επαγγελματική σταθεροποίηση, για δημιουργία οικογένειας, για τακτοποίηση κατοικίας, για μεγάλωμα παιδιών και για προβληματισμό για την μετά το 2013 εποχή καθώς και τουλάχιστον για τον επαγγελματικό ορίζοντα του 2020 .

Η Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας προσπαθεί να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η συνειδητή επιλογή να είσαι αγρότης. Όχι σαν μια κληρονομιά καταδίκης, αλλά μια περήφανη, συνειδητή επιλογή διότι ο αγρότης θα έχει προοπτική, θα έχει αναγνώριση, θα αισθάνεται ότι δουλεύει και υποστηρίζεται επαγγελματικά από την πολιτεία. Πρέπει να δοθεί, σε όσους αγρότες το επιθυμούν, η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Να μπορεί να γίνει ο Έλληνας αγρότης, και παραγωγός ενέργειας.

Οι Νέοι Αγρότες έχουν δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και να ευημερούν. Να ευημερούν στον τόπο που επέλεξαν, ένα τόπο πανέμορφο. Η θέση τους στο μέλλον της χώρας περιμένουν ότι θα είναι εξασφαλισμένη και περίοπτη. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια χώρα με σημαντική και πρωτοποριακή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Οι Νέοι Αγρότες έχουν το φυσικό πλούτο στα χέρια τους, έχουν διάθεση. Μπορούν να πετύχουν. Χρειάζεται απλώς η στήριξη της πολιτείας.

Η συνάντηση θα γίνει το Σάββατο, 28 Νοε 2009, στις 18.00, στο Κάστρο Βοιωτίας.

ΔΙΑΒΗΜΑ

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Συνάντηση των Νέων Αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν