Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73

| Ετικέτες , , | Posted On Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΌΌταν το 1973 οι επαναστατημένοι φοιτητές φώναζαν «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», το σύνθημα αυτό έβγαινε αυθόρμητα από μέσα τους. Σήμερα το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73» βγαίνει εξίσου αυθόρμητα από όλους τους Έλληνες.  

Γιατί όμως; 

Οι Έλληνες αισθάνονται πράγματι ότι ακόμα ζουν μέσα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς χούντας, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ακριβώς συμβαίνει αυτό αφού...

...βλέπουν ότι είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν και ταυτόχρονα πιστεύουν ότι έχουμε δημοκρατικό καθεστώς. Επομένως αισθάνονται ότι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι και ότι δεν τους φταίει κανένας άλλος. Εδώ ακριβώς είναι η παγίδα στην οποία έχουμε πέσει όλοι μέσα.

Ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας οι Έλληνες συνειδητοποιούσαν ότι έκαναν δια της βίας αυτό που ήθελε η χούντα, αντίθετα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης οι Έλληνες νομίζουν ότι αποφασίζουν ελεύθερα αυτό που θέλουν οι ίδιοι ενώ στην πραγματικότητα η σκέψη τους είναι ετεροκατευθυνόμενη από τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας του συστήματος και φυλακισμένη μέσα σε ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα με δημοκρατικό φερετζέ.

Η οικονομική κρίση όμως, άρχισε να αφυπνίζει τις συνειδήσεις και δικαιολογημένα πλέον οι Έλληνες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα η χούντα δεν τελείωσε το 73.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν