Το ερώτημα...

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

γράφει η Πόπη Σουφλή

Σε αυτό το ερώτημα θα'θελα τις απαντήσεις σας

Το τι έγινε σήμερα στον ANT1 με τον βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κ.κ.Δούρου και Κανέλλη,  νομίζω ότι πλέον όλοι το γνωρίζετε.
Κάνοντας μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα, είδα πολλά σχόλια.Ξεχώρισα αυτό, και σας θέτω το ερώτημα:  ...


ΕΥΗ είπε

Ιουνίου 7, 2012 στις 11:32 πμ Τελικά ο ψυχάκιας Κασιδιάρης, εξέφρασε τον εαυτό του, ή την οργή του κόσμου? (πηγή)

 Να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη την συμπεριφορά του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Θα την χαρακτηρίσω "χυδαία"!
Με προβλημάτισε όμως, όλο αυτό το σκηνικό... Μου βγάζει κάτι το..
"στημένο"
Η απάθεια της κυρίας Δούρου, μετά το μπουγέλωμα και η αντίδραση της κυρίας Κανέλλη που σήκωσε πρώτη τον Ριζοσπάστη και κτύπησε τον κ. Κασιδιάρη, μου δίνει την αίσθηση μιας προμελετημένης ενέργειας. Σαν να είχαν .."μελετήσει" τον ψυχισμό του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τον προκάλεσαν ώστε να αντιδράσει έτσι όπως αντέδρασε.


 
Μίλησα με κάποιους φίλους, που κανείς τους δεν ψηφίζει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι όμως όλοι, σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Όλοι είχαν την ίδια άποψη. Αυτή, του .."στημένου σκηνικού". Όλοι εκφράστηκαν αρνητικά για την ενέργεια του κ. Κασιδιάρη, αλλά και όλοι προβληματίστηκαν..
Γι αυτό και διάλεξα από τα σχόλια που διάβασα στα διάφορα blogs, αυτό που παραθέτω ανωτέρω.
Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις...γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πόπη Σουφλή

Σχετικές Αναρτήσεις :



9 σχόλια:

  1. Από κάποιον στο facebook:Μεγάλες αλήθειες...

    Χρόνια ολόκληρα αυτή η κοινωνία κάνει πως δεν βλέπει και συνεχίζει τη 'δημοκρατία' των τηλεοπτικών παραθύρων, στην οποία, πολλάκις ο πολιτικός πολιτισμός πάει περίπατο κι οι φωνές, οι ύβρεις και οι κατηγορίες για 'εκατέρωθεν προδοσίες' αντιμετωπίζονται ως κάτι συνηθισμένο. Στην τελευταία,μάλιστα, εκλογική διαδικασία ζήσαμε υπέρ του δέοντος αυτό το λυπηρό φαινόμενο.

    Σήμερα είχαμε άλλο ένα συμβάν της ηθικής κατάπτωσης αυτής της χώρας και της έλλειψης παιδείας μας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη και έβρεξε τη Ρένα Δούρου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Καταδικαστέο το γεγονός. Είναι ντροπή να γίνονται αυτά σε μια Δημοκρατία!

    Καταδικαστέες όμως και οι...
    δύο κυρίες που πριν το γεγονός, η μία είπε ότι δεν ασχολείται με φασίστες χωρίς να την προκαλέσει και η άλλη αναφέρθηκε στη δίκη που είναι κατηγορούμενος με σκληρό κι ειρωνικό τρόπο.

    Προφανώς και δεν δικαιούται κανείς να ξεπερνά τα όρια του λεκτικού διαξιφισμού, αλλά κανείς δεν δικαιούται επίσης να ξεπερνά τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων και παραπέμπουν σε εποχές που πλήγωσαν βαθιά αυτή τη χώρα.

    Η Ελλάδα ζει στιγμές δύσκολες και όλοι όσοι θέλουν να παρουσιαστούν 'ως υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις' καλά θα κάνουν να βάλουν στο μυαλό τους, ότι υπάρχουν όρια κι ότι αυτά ισχύουν για όλους.

    Καλά θα κάνουν, δε όλοι να θυμηθούν ότι υπάρχει και αύριο που θα πρέπει να ζήσουμε όλοι στη χώρα αυτή κι ότι η συμπεριφορά τους επηρεάζει χιλιάδες κόσμου που οδηγείται κι αυτός έτσι σε ακραίες ενέργειες, λεκτικές και μη.

    Εκτός κι αν αποφασίσαμε, ότι πρέπει να αυτοκαταστραφούμε και να δώσουμε εξαιρετική χαρά σε όλους εκείνους τους 'αορατους εχθρούς' των συνομοσιολογιών που με τόση ευκολία και τάχα μου εξυπνάδα όλοι αναμασάμε.

    Καιρός να θυμηθούμε ότι η Αστική Δημοκρατία κατακτήθηκε στη χώρα αυτή και να πάψουμε να κοιτάμε αλλού, όταν βλέπουμε ένα πρόβλημα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα κύριοι και κυρίες, όταν το κάνουμε αυτό.

    Αν όπως λέμε όλοι, δε θέλουμε κάτι τέτοιο, ας αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που οδηγούν σε ακραίες, αντικοινωνικές συμπεριφορές.

    Τώρα πριν είναι αργά.. γιατί μετά θα λέμε 'Στερνή μου Γνώση να σ'είχα πρώτα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άποψη της ΧΑ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/06/2012_445780 είναι η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες αμφιβολίες περί του . . . «στημένου».

    Η συντάκτης της συγκεκριμένης ανάρτησης, που δηλώνει μάλιστα δημοσιογράφος, και είναι γυναίκα, θα έπρεπε να είναι πιο σαφής από την ΧΑ. Το πρόβλημα δεν είναι η δικαιολόγηση (αν υπάρχει!) του φαινομένου να κτυπά κάποιος με δύναμη (και όχι σφαλιάρα όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση) μια γυναίκα στο πρόσωπο (κι ας θυμίσω την σημειολογική σημασία του προσώπου στην γυναίκα).

    Πριν την διερεύνηση των αιτίων και των αφορμών του επεισοδίου, η σημερινή επίδειξη βίας είναι αποκαλυπτική του πως αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο άτομο αλλά και οι συν αυτώ, τον σεβασμό προς την γυναίκα.

    Για τους φασίστες και μάλιστα στους ναζιστές, η γυναίκα έχει μια αποστολή: το γεννοβόλημα της άριας φυλής!

    Αν όμως η γυναίκα τολμήσει και πέσει «θύμα» της «φεμινιστικής» άποψης και θέλει να εργάζεται και να ζει με αξιοπρέπεια, ή να ασχολείται με την πολιτική -αν είναι δυνατόν!- τότε δεν της αξίζει σεβασμός. Οπότε δικαίως τα «εθνικιστικά παλληκάρια» την αντιμετωπίζουν αλά Κασιδιάρη, όπως τους υπάνθρωπους μετανάστες λαθραίους ή μη. Στην πρώτη ευκαιρία που θα του αντιμιλήσει ή θα τον «κτυπήσει» με το «μίασμα» την κομματική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», αυτός, ο άντρας και παλληκάρι, θα της αστράψει έναν και δύο φούσκους και θα την βάλει στη θέση της και μετά θα τρέξει να κρυφτεί. Παλληκάρι με τα όλα του!

    Είχα και παλιότερα πει ότι η αντιμετώπιση της ΧΑ είναι να πέσει το άπλετο φως στις απόψεις της και στη δράση της. Να τους δοθεί χώρος και χρόνος για να δείξουν το ποιόν τους. Ιδού λοιπόν που σύμφωνα με την ανακοίνωση που προανέφερα, η ΧΑ αποφάσισε να αποσυρθεί από την τηλεοπτική δημοσιότητα και να παραμείνει στο σκότος έως τις εκλογές. Η διασπορά του φόβου, η ωμή βία, το γρύλισμα και το σκοτάδι ταιριάζει στο φασισμό. Η διαφάνεια, η βεβαιότητα της ασφάλειας, το επιχείρημα και το φως ταιριάζει στην δημοκρατία. Καιρός να διαλέξει ο καθείς το μετερίζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala tin ekane tin skatokariola!tou tin eihane stimeni alla den masise!bravo ilia kai stous epomenous twra!kapoios eprepe na to kanei auto stin kaneli,ola auta ta hronia prosvalei tous pantes kai ton elliniko lao kai den milaei kaneis...paidi tou mega kai auti..kai xana bravo ilia geia sta heria sou!!!

    ehoun pathei plaka oloi sta kolokanala kai tin stinoun suneheia stous hrisaugites alla mehri twra den tous pianoun pouthena.. eimai kata tis vias alla to suggekrimeno to euharistithika san na to edina egw to hastouki!! an nai na sas thimisw itan hastouki kai ohi agria epithesi me grothies opws legetai paraexw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα την εκανε.να μαθει να σεβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη αρχη εκανες μεγαλε κασιδιαρη.ολοι μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα την εκανε.ειχε μεγαλο στομα,και ειναι ασεβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ επιεικης ειστε ρε μαγκες κανονικα επρεπε να την ειχε βιασει μετα να την ειχε καψει μετα να την ετρωγε και μετα ξερω γω.πειτε εσεις κατι θα βρειτε

      Διαγραφή
  7. αν καταλαβα καλα ο κοσμος ελεγε απο καιρο τωρα να βρεθει καποιος να κρεμαση τους πολιτικους,και αλλα πολλα.τωρα ολη κατηγορουν τη χρυση αυγη που το κανει.εεεεεε τη στο διαολο θελουν τελος παντων η κρεμαλα να γινει με δημοκρατικες διαδικασιες;για αυτο λεω να κανει πισω η χρυση αυγη και να τα ρημαξουν ολα η αλβανη. να μην υπαρχη σπιτι αδιαρρηκτο και μετα τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μην τσιμπατε φιλοι. ολοι βολευτηκαν με αυτο το σκηνικο. ο αντ1 θεατες, το κκε καποια πιθανη συσπηρωση,η χρυση αυγη διαφημιση και η δουρου το νερακι της...δωρεαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν