Οι τραπεζίτες στην κυβέρνηση όλο και πιο ψηλά - Αυτή είναι η δημοκρατία μας... Αυτούς ψηφίσατε...

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ένας ΠΑΣΟΚος τραπεζίτης εκλεκτός του Γ.Παπανδρέου, νέος ΥΠ.ΟΙΚ!

Οριστικό: Ο Βασίλης Ράπανος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και είναι μία επιλογή που από μόνη της προβληματίζει, όχι σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα, αλλά την πολιτική καταγωγή και τις τεράστιες επιρροες της τρόικας στη νέα κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Ένας τραπεζίτης, λοιπόν, ο Βασίλης Ράπανος, αφού κατάφερε να φτάσει την μετοχή της Εθνικής πιο κάτω κι απ΄όσο κάνει ένα σουβλάκι, αναλαμβάνει -λέει- να σώσει ως νέος "τσάρος" της, την ελληνική οικονομία. Α! Και όλως "τυχαίως", ήταν αυτός που παραμονές των εκλογών, έβγαλε μαζί με επί 12ετία στέλεχος του ΔΝΤ, την κινδυνολογική έκθεση για τις σκηνές "Αποκάλυψης" που θα ζούσε η χώρα με τη δραχμή...

Ο κ. Ράπανος για υπουργός οικονομικών. Ποιος είναι όμως;

Μέχρι σήμερα διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, τοποθετημένος από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σκληρός ΠΑΣΟΚος, παλαιός σημιτικός με διάφορες κυβερνητικές θέσεις (διοικητής Κτηματικής, ΟΤΕ κλπ.), στενός φίλος και σύβουλος του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου, οπαδός της σκληρής λιτότητας, "στριφνός" τραπεζίτης (άνθρωποι που τον ξέρουν καλά λένε ότι ο Λ.Παπαδήμος θυμίζει "αριστερών τάσεων πρόεδρο φιλεργατικού συλλόγου" μπροστά του) και βέβαια "κολλητός" του Λ.Παπαδήμου με μία στενή φιλία πολλών ετών (στη φωτό της α'σελίδας οι δύο "κολλητοί").

Από την πρόσφατη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα που τον διόρισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου με την έγκριση του ΓΑΠ (Γιώργου Α.Παπανδρέου) εργάστηκε άκοπα υπέρ της ανακεφαιοποίησης των τραπεζών, δηλαδή υπέρ του να λάβουν οι τραπεζίτες το επίδομα των 50 δισ. ευρώ από το δάνειο που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός.

Άλλες κυβερνητικές θέσεις που υπηρέτησε επί ΠΑΣΟΚ:
Την τετραετία 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ.Παπαντωνίου, έχων την γνωμοδοτική αρμοδιοτητα για πολλά εξοπλιστικά προγράμματα της εποχής.

Tην περίοδο 1998-2000 τον διόρισε ο Κ.Σημίτης Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ενώ στο διάστημα 1995-1998 ήταν αρχικά Υποδιοικητής και στη συνέχεια Διοικητής της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας από το 1997 έως το 2004. Για όσους θυμούνται, μόνο ακραφνείς και σκληροί ΠΑΣΟΚοι τοποθετούνταν τότε σε τέτοιες θέσεις. .

Οι σχέσεις του με την τρόικα είναι κάτι παραπάνω από άριστες.

Ο κ. Ράπανος δηλαδή είναι ο άνθρωπος που επί Γιωργάκη Παπανδρέου ανέλαβε την προεδρία της Εθνικής τράπεζας με την μετοχή της στα 28 ευρώ.

Τι έκανε;
Την φόρτωσε με ελληνικά ομόλογα μηδενικής αξίας και τώρα η μετοχή της είναι στο 1 ευρώ..

Αυτός θα πάρει την τύχη της οικονομίας στα χέρια του;

Αυτός θα είναι υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που θα... "επαναδιαπραγματευθεί" το Μνημόνιο και θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα; Για τις τράπεζες σίγουρα ισχύει. Για τα λοιπά, ίδωμεν...


Ένας τραπεζίτης για υπουργός οικονομικών

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Οι τραπεζίτες στην κυβέρνηση όλο και πιο ψηλά - Αυτή είναι η δημοκρατία μας... Αυτούς ψηφίσατε...

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν