Νέος σεισμός στην Ιταλία με 10 νεκρούς

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο εφιάλτης επιστρέφει μόλις εννιά μέρες μετά! Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, συγκλονίζει την Ιταλία και κοστίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους. Εκφράζονται όμως φόβοι ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί αφού δεκάδες άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Ήταν 09:06 το πρωί της Τρίτης (10:06 ώρα Ελλάδας) όταν ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε για άλλη μια φορά την Ιταλία, προκαλώντας στιγμές τρόμου και πανικού. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη Μόντενα...


 Εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 40 χλμ. βορείως της Μπολόνιας και 60 χλμ. ανατολικά της Πάρμας σε βάθος 9,6 χλμ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Μόντενα.

Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, όμως, πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά την προηγούμενη φονική δόνηση.

Μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία.

Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Επίσης, εκκενώθηκαν σχολεία στη Φλωρεντία, την Τοσκάνη και την Εμιλία, ενώ σε όλη τη βόρεια Ιταλία οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν