Επισοδειακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας για τα κέντρα μεταναστών (Βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ένταση σημειώθηκε στην αίθουσα της οδού Αινιάνων στη Λαμία, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τα κέντρα μεταναστών θέλησε να πάρει τον λόγο ο Αποστόλης Γκλέτσος μέλος της Χρυσής Αυγής. Ομάδα πολιτών άρχισε να φωνάζει συνθηματα ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μην το επιτρέψει. Αφού η συνεδρίαση διακόπηκε για αρκετή ώρα, τελικά δόθηκε ο λόγος στον κύριο Γκλέτσο.

Ωστόσο αποχώρωντας από την αίθουσα της οδού Αινάνων κάποιος από την ομάδα της Χρυσής Αυγής χαιρέτησε ναζιστικά προκαλώντας την έκρηξη των παρευρισκομένων. Τοποθετούμενος μετά το περιστατικό ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς καταδίκασε την κίνηση του μέλους της Χρυσής Αυγής αλλά και την στάση της ομάδας των πολιτών που δεν επέτρεπε στον κύριο Γκλέτσο να πάρει τον λόγο...δείτε στη συνέχεια το βίντεο

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. Μα ήταν προφανές ότι ο εκπρόσωπος της ΧΑ πήγε εκεί για να προκαλέσει και μέσω του θορύβου να έχει εκείνα τα πολύτιμα λεπτά δημοσιότητας που οι απόψεις του όμως δεν δικαιούνται. Διότι ο συγκεκριμένος Χρυαυγίτης, την μόνη πρόταση που θα μπορούσε να παρουσιάσει είναι η λειτουργία κάποιου κλιβάνου για την αποτέφρωση των ζώντων μεταναστών. Η προκλητική τους βλακεία, αντί για θέσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας, αναπαράγει απλώς ιδέες που όχι πολλά χρόνια πριν η ανθρωπότητα τα πλήρωσε ακριβά, επειδή ακριβώς άφησε τέτοιες ιδέες να γίνουν εξουσίες.

    Το ίδιο βλακώδης όμως είναι η αντίδραση των φωνασκούντων προστατών της Δημοκρατίας. Η προστασία της Δημοκρατίας δεν είναι θέμα ισχύος φωνητικών χορδών –εκτός αν πρόκειται για «κουφή Δημοκρατία»- αλλά σωφροσύνης. Με τον τρόπο τους κι εν αγνοία τους, οι «φρουροί της Δημοκρατίας» καταρχήν αναβαθμίζουν την σημασία της παρουσίας του Χρυσαυγίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεύτερον δεν επιτρέπουν την απομυθοποίηση και την αποκάλυψη του βλακώδους των απόψεων του. Διότι –και αυτό χρειάζεται όντως περίσκεψη- υπάρχουν και συμπολίτες μας που έχουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο εκφράσει τις απόψεις αυτές χωρίς να ψηφίζουν την συγκεκριμένη παρακρατική ομάδα. Μάλιστα, οι κραυγές τους και τα φάσκελα προς τον νεαρό που φεύγοντας χαιρετούσε ναζιστικά, μάλλον τον ηρωοποίησε στα μάτια των «συντρόφων» του.

    Κι έτσι δικαιώνεται ο Μπρεχτ που έλεγε πως πρέπει να εξολοθρεύεται η βλακεία γιατί κάνεις βλάκες αυτούς που την συναντούν. Η πιο αποτελεσματική εξολόθρευση της βλακείας είναι η περιφρόνηση και η λογική.

    (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια)

    Και τέλος, τι σόι «δημοκρατική» διαδικασία είναι αυτή που όποιος θέλει μπορεί να παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πει ό,τι θέλει; Όμως, εάν αυτή είναι η «διαδικασία» τότε, όταν ο Πρόεδρος δίνει σε κάποιον το λόγο, πρέπει ο ίδιος ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ, να «προστατεύει» τον ομιλητή από την βία της φασαρίας και του αντίδρασης αλλιώς ο θεσμός αυτοκαταργείται και η πρώτη ευθύνη για αυτό είναι των δημοτικών αρχόντων.

    Αυτό που φαίνεται στο βίντεο, δεν είναι Δημοκρατία αλλά χαβαλές. Μεγαλύτερο κακό στους δημοκρατικούς θεσμούς είναι εκείνοι οι «υπεράνω δημοκράτες» που απαγγέλλοντας τσιτάτα Βολταίρου είναι ανίκανοι να συντονίσουν και να επιβάλλουν την σωστή λειτουργία του ανώτατου για τον Δήμο και την πόλη οργάνου, του Δημοτικού Συμβούλιου, και να έχουν μια παραγωγική συζήτηση.

    Χειρότερο από την ανοικτά εκφρασμένη αντιδραστική και αυταρχική ενέργεια και πολιτική έκφρασή τύπου Χρυσής Αυγής, είναι η πλαδαρή δημοκρατική συμπεριφορά που δεν επιτρέπει στα θεσμικά όργανα να λειτουργήσουν και να προστατευτούν με το έργο και τις αποφάσεις τους από «πρόθυμους υποστηριχτές» και «εχθρούς» τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξερω ουτε μπορω να μπω στο μυαλο του καθενος και να κανω υποθεσεις για κλιβανους η εξοντωσεις η οτι αλλο ηθελε προκυψει απο μια τετοιου ειδους κουβεντα.μια ερωτηση αποκλειστικα και μονο ,για τον ερημο τον ΕΛΛΗΝΑ περιπτερα που σκοτωσαν στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στις 5.40 το πρωι που δουλευε για να μαζεψει το χαρατσι η τους οποιουσδηποτε κεφαλικους φορους αναιτια και χωρις να μας ρωτησουν ,μας εχουν επιβαλλει οι κυβερνωντες,εκτος απο το μοιραιο,και λεω μοιραιο γιατι ολοι οι ελληνες ετσι μας εχουν επιβαλλει να σκεπτομαστε και σε ενα λεπτο νατο ξεχναμε,εγινε τιποτα που να αποδεικνυει τοι η δικαιοσυνη λειτουργει υπερ του ελληνα.τιποτα .και εμεις ενω η διεθνης κοινοτητα μας εχει σκισει το κορμι και πονταρει πανω στην μικροψυχη πολιτικη και πολλες φορες ενδοτικη πολιτικη σε αυτο το συγκεκριμενο θεμα που εχει γινει ποια της μοδας στους προεκλογικους λογους να μιλανε οι κυριοι υπαιτιοι του μεταναστευτικου οτι θα το λυσουν.εμεις ομως θελουμε να διεκδικουμε τον τιτλο του ανθρωπιστη για τους ξενους και του απανθρωπου για τους ελληνες.δεν ξερω τι ειπε η διεθνης κοινοτητα για τον ΣΑΡΚΟΖΙ που τους πεταξε απο την χωρατου η για τους ΙΤΑΛΟΥΣ που αν θυμαμαι καλα βουλιαξε ενα καραβι η ακομα για τους ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ που περιφερονταν γυρω γυρω απο την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ για μηνες και τελικα δεν τους δεχτηκαν. βρηκαν ομως εμας τους ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωριζοντας ενδεχομενως το φιλοτιμο μας και ΣΙΓΟΥΡΑ γνωριζοντας καλα οτι ειμαστε τελειως γυμνοι απο εξουσια και μας κανανε ξενους μεσα στον τοπο μας. ηρθαν και ολοι οι ομοεθνεις τους γιατι καταλαβανε τι ξεφραγο αμπελι ημασταν, πηραν δανεια απο τις τραπεζες τα οποια τωρα πληρωνουμε εμεις τους φτιαχνουμε με τα λεφτα που εχουμε παρει απο την ΕΥΡΩΠΗ δανεικα και καταυλισμους με ΟΛΑ τα κομφορ και εσυ ΕΡΗΜΕ ελληνα ελα στο κεντρο υγειας ΑΛΙΑΡΤΟΥ να την βγαλεις με τα γενοσημα.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ,ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΓΕΝΟΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ.''ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ''. μια αφελη ερωτηση.οι περισοτεροι βιασμοι απο ποιους γινονται.δευτερη ερωτηση βλεπετε καμια παραδειγματικη τιμωρια απο το επισημο κρατος.τους μονους που τιμωρησαν οι ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ. και εχουν δικιο.σου λεει 300 ξενοι περνανε την ελλαδα καθε μερα σε 10 χρονια 5000000 μουσουλμανοι θα ειναι μονιμοι κατοικοι τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ οχι τα σηριαλ η γλωσσα θα διδασκονται με νομο στα σχολεια οποτε ολα πανε βασει σχεδιου ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΣΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ. ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΩΜΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΓΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΓΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΦΟΒΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΝΔΥΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΑΠΟ ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΛΑΙΝΕ ΔΙΑΛΕΧΤΕ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΚΩΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΝΤΩΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν