Μακελειό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο. 73 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες(Βίντεο)

| Ετικέτες | Posted On Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τουλάχιστον 73 νεκρούς και πάνω από 1.000 τραυματίες άφησαν πίσω τους οι συγκρούσεις οπαδών που ακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, σε ένα επεισόδιο που θεατής χαρακτήρισε "πόλεμο, όχι ποδόσφαιρο".

Τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων αλ Μάσρι και αλ Άχλι.

"Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση...

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αλ Άχλι.

"Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα", κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.

Εξάλλου ένας άλλος αγώνας που θα πραγματοπούνταν στο Κάιρο ανεβλήθη μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τα επεισόδια στο Πορτ Σαΐντ και οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε κάποια σημεία του γηπέδου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.

 Στο μεταξύ το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη μία έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως δήλωσαν δικαστικές πηγές.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι λόγω των επεισοδίων η Ομοσπονδία αναβάλει το πρωτάθλημα επ' αόριστον.


Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Μακελειό σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο. 73 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες(Βίντεο)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν