"Μίζες" σε δημάρχους για επικίνδυνα απόβλητα

| Ετικέτες , | Posted On Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη, στη Βουλή ότι δήμαρχοι έπαιρναν μίζες για να επιτρέπουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στις χωματερές του δήμου τους.

Σύμφωνα με την κ. Καραβασίλη, κάθε χρόνο παράγονται στη χώρα μας περίπου 15.000 τόνοι μολυμαστικών απόβλητων εκ των οποίων...


...μόλις 7,5 τόνοι εναποτίθενται στα Λιόσια κάθε μέρα, ενώ οι υπόλοιποι αναμειγνύονται με οικιακά απορρίμματα και καταλήγουν σε χωματερές. Μάλιστα όπως επεσήμανε, ενώ η πρώτη κοινή υπουργική απόφαση για το θέμα ενεργοποιήθηκε το 2003, εξακολουθεί να επικρατεί «χάος πανελλαδικά», με αποτέλεσμα τα τοξικά απόβλητα να καταλήγουν σε ρέματα και δάση.

Επιπρόσθετα, ενώ κάθε νοσοκομειακή μονάδα υποχρεούται από τη νομοθεσία να έχει κατάλληλο σύστημα συλλογής αποβλήτων και να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, το 40% των νοσοκομείων εμφανίζεται να διατηρεί κλιβάνους αποτέφρωσης, οι οποίοι ή είναι παλιοί ή είναι ανενεργοί. 

Σχετικές Αναρτήσεις :2 σχόλια:

  1. Αντιμέτωποι με μία τεράστια εστία μόλυνσης ήρθαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς, στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν από πού ξεκίνησε η φωτιά στην Αλίαρτο. Έκπληκτοι βρέθηκαν σε μία χαράδρα που ασυνείδητοι είχαν μετατρέψει σε χώρο εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων. Άμεσα ενημερώθηκε το κλιμάκιο του ΚΕΠΕ που διενήργησε αυτοψία και έλαβε δείγματα τα οποία έστειλε για ανάλυση στο γενικό χημείο του Κράτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. krima giati apokalypsan thn arxaioterh gamistrona thw aliartoy oi empristes
    Twra tha pane oloi na blepoyn ta toxika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν