Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Κλ. Περγαντά και του Δημάρχου Θηβαίων Σπ. Νικολάου

| Ετικέτες | Posted On Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

...πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία. 

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Θηβαίων, συζητήθηκαν θέματα των έργων που αφορούν την περιοχή του Δήμου και συγκεκριμένα :...


  • Η κατασκευή του δρόμου Θίσβη – Κανάβαρι, που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 35.106.273 €, και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναδημοπράτησης του έργου από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με στόχο την υπογραφή σύμβασης ως το τέλος του 2011.

  • Η Ανατολική Παράκαμψη της Θήβας, έργο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, για το οποίο γίνονται διαρκείς πιέσεις και παρεμβάσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατασκευή του έργου. Παράλληλα η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση ύψους 1.100.000 €, για βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα.

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και το έργο της ύδρευσης Νεοχωρακίου – Ελαιώνα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με 5.300.000 €, και θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα υδροδότησης της περιοχής.

  • Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπογραφεί η σύμβασης κατασκευής του κόμβου των Βαγίων, στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά, προϋπολογισμού 7.880.000 €, που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στον οδικό άξονα.

  • Ακόμα, θα γίνει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για τη βελτίωση του δρόμου προς το Σαράντη, προϋπολογισμού 100.000 €, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προξενήθηκαν από την αστοχία του καναλιού του Μόρνου, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την Μελέτη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Πλαταιών, προϋπολογισμού 300.000 € από τη Συλλογική Απόφαση 056 της Περιφέρειας και την Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ στην περιοχή της Θίσβης, προϋπολογισμού 811.524 €, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία, με το Δήμαρχο της Θήβας», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Συζητήσαμε και εξειδικεύσαμε έργα τα οποία αφορούν την περιοχή της Θήβας. Εμείς ως Περιφέρεια, μέσα από το ΕΣΠΑ, τις Συλλογικές μας Αποφάσεις και τους ΚΑΠ, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε στην περιοχή έργα οδοποιίας και περιβάλλοντος, έργα σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία. Οι Δήμοι θα πρέπει να είναι σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της που είναι στη διάθεση όλων, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν και να παραχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έργο για την ανάπτυξη του τόπου μας και τους πολίτες».

Σχετικές Αναρτήσεις :Comments:

There are 0 σχόλια for Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Κλ. Περγαντά και του Δημάρχου Θηβαίων Σπ. Νικολάου

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν