Βαρύ πένθος - Βαριά ερωτήματα

| Ετικέτες | Posted On Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Βυθισμένη στο πένθος και με πολλά αμείλικτα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα βρίσκει την Κύπρο η επόμενη ημέρα της εθνικής τραγωδίας, που συνέβη στα ναυτική βάση 'Ευάγγελος Φλωράκης' στο Μαρί και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 παλληκαριών και τον τραυματισμό άλλων 62 ανθρώπων.

Μία ακόμη πράξη της ανύποτης τραγωδίας, αναμένεται να παιχτεί σήμερα με την ταυτοποίηση των 12 θυμάτων της φονικής έκρηξης, η οποία στην κυριολεξία ισοπέδωσε τη Βάση...

Η διαδικασία της λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού από τους νεκρούς και τους συγγενείς τους, ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυκτα. Η ταυτοποίηση θα γίνει από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και θα διαρκέσει το λιγότερο 12 ώρες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδκασίας που αναμένεται γύρω στο μεσημέρι θα διενεργηθούν οι νεκροτομές.

Τριήμερο εθνικό πένθος
Η κηδείες των θυμάτων, με απόφαση της κυβέρνησης, θα τελεστούν δημοσία δαπάνη. Κηρύχθηκε επίσης τριήμερο εθνικό πένθος. Τα ονόματα των 12 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση, δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες το βράδυ. Οπως αναφέρει ανακοίνωση, πλήρης επιβεβαίωση της ταυτότητας των θυμάτων θα γίνει μετά την ταυτοποίηση με την μέθοδο DNA. Σε όλα τα θύματα θα δοθεί μεταθανάτια προαγωγή επ' ανδραγαθεία.

Κρίσιμα οι δύο τραυματίες
Δύο από τους συνολικά 62 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο δεύτερος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Πενήντα τραυματίες, περιλαμβανομένων των εργαζομένων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού και διερχόμενων οδηγών, αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απελύθησαν. Η σκηνή του τραγικού ατυχήματος στη ναυτική βάση στο Μαρί, παρέμεινε υπό φρούρηση καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και οι έρευνες οι οποίες καλύπτουν όλη την περιοχή για εντοπισμό τεκμηρίων, επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Η διαδικασία έρευνας, δήλωσε αστυνομική πηγή, είναι αρκετά λεπτομερής. Οσον αφορά την ανακριτική έρευνα η ίδια πηγή δήλωσε ότι έχει αρχίσει η λήψη καταθέσεων.

Βρετανοί εμπειρογνώμονες
Ηδη Βρετανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροροφίες, λειτουργούν δύο κέντρα χειρισμού κρίσεων. Ενα στο αρχηγείο αστυνομίας και ένα επί τόπου στη Ναυτική Βάση.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for Βαρύ πένθος - Βαριά ερωτήματα

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν