Για ορισμένους οι γιγαντιαίες κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στο δάσος είναι δείγμα προόδου

| Ετικέτες , | Posted On Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

γράφει ο Γιάννης Κετσέας

Με την προσοχή μας στραμμένη στη μόλυνση της γης από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, κανείς σχεδόν δεν ασχολείται στο τι συμβαίνει στους αιθέρες. Κανείς μέχρι τώρα δεν υποψιάστηκε ότι η σταδιακή εξαφάνιση της μέλισσας θα μπορούσε να οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική μόλυνση του αιθέρα στις πολύ υψηλές συχνότητες που συνδέονται με την κινητή τηλεφωνία. Δύο άρθρα στο Ιντερνέτ (το ένα κάνει αναφορά και σε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών) παρουσιάζει αδιάσειστα στοιχεία πως η ακτινοβολία αυτή είναι υπεύθυνη για την αλλοίωση του DNA ζωντανών κυττάρων που... 


...στην περίπτωση ευαίσθητων οργανισμών όπως η μέλισσα ευθύνονται για την αδυναμία αναπαραγωγής της:



Για ορισμένους οι γιγαντιαίες κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στο δάσος είναι δείγμα προόδου. Κάποιοι μάλιστα στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε δημόσιες υπηρεσίες κάνανε μπάζες δίνοντας άδειες εγκατάστασης κεραιών και σε αναδασωτέες εκτάσεις, ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους! (σκεφτείτε τι μίζες πέσανε...)

Για τους μελισσοκόμους όμως ίσως να είναι οικονομική καταστροφή! 

Καταστρέφουμε δηλαδή τις μέλισσες και επιβραβεύουμε τους κηφήνες.

Σχετικές Αναρτήσεις :



1 σχόλιο:

  1. Η πιό σημαντική πληροφορία από το δεύτερο λίνκ μεταφρασμένη στα Ελληνικά:

    "Ενώ τα μαζικά παραγόμενα γεωργικά προϊόντα όπως το στάρι και το καλαμπόκι επικονιάζονται από τον αέρα, περίπου 90 καλλιεργημένες (ανθούσες) συγκομιδές στηρίζονται συνήθως στις μέλισσες. Σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες του Πανεπιστήμιου Κορνέλ στην Καλιφόρνια, οι μέλισσες επικονιάζουν κάθε τρίτη μπουκιά των τροφίμων που τρώνε οι Αμερικανοί, και έτσι συνεισφέρουν περίπου $14 δισεκατομμύρια στην (Αμερικανική) γεωργική παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν