«Καμπάνα» 600.000 ευρώ στην Λάρκο για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

| Ετικέτες , | Posted On Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πρόστιμο που αγγίζει τα 600.000 ευρώ επέβαλε στη Λάρκο το υπουργείο Περιβάλλοντος για παραβάσεις στην παραγωγή σιδηρονικελίου στη Λάρυμνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε αντικαταστήσει μονάδες καθαρισμού αερίων αποβλήτων, ενώ δεν είχε εγκαταστήσει μονάδες αντιρύπανσης και μέτρησης των ρύπων...

Ακόμα είχε υπερβεί τα προβλεπόμενα όρια ρύπων στα υγρά απόβλητα που διοχέτευε στη θάλασσα, τα οποία δεν παρακολουθούσε με ειδικές μετρήσεις και δεν τηρούσε τους προβλεπόμενους κανονισμούς στην αποθήκευση στερεών αποβλήτων και λιπαντικών στο ύπαιθρο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, για τον καταλογισμό του ύψους των προστίμων η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έλαβε υπόψη τις σοβαρές προσπάθειες συμμόρφωσης που έχει ήδη κάνει η εταιρεία, με την την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία, τόσο στο εργοστάσιό της στη Λάρυμνα, όσο και στις εγκαταστάσεις εξόρυξης στη Μεσσαπία, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for «Καμπάνα» 600.000 ευρώ στην Λάρκο για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν