Γνωρίζετε...

| Ετικέτες , , | Posted On Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

...πως λέγεται αυτή η πηγή της Αλιάρτου με τη μικρή λιμνούλα 
και το κρυστάλλινο νεράκι της; Ποια είναι η ιστορία της;

Σχετικές Αναρτήσεις :



10 σχόλια:

  1. νομιζω ειναι η στεμενια.αν οντως αυτη ειναι απαντησε μου για να γραψω την ιστορια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει πράγματι η ωραία αυτή πηγή στην Αλίαρτο; Που βρίσκεται; Αν έχει ιστορία θα ήθελα να τη μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν και δεν είμαι της γειτονιάς είμαι συναισθηματικά δεμένος με την στεμένια. Πόσες και πόσες φορές ήπια νερό ξαπλωμένος μπρούμυτα στις κάτασπρες πέτρες, από τα πεντακάθαρα νερά της πηγής. Και πάμπολλες φορές πότισα το μεταφορικό μέσο της εποχής το γαϊδουράκι και την υπέροχη ψαριά μας. Δύσκολα χρόνια αλλά υπέροχα και μάλλον πιο εύκολα από τα σημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καποιος μουλκαιος29 Μαρτίου 2011 στις 3:19 μ.μ.

    1965 εξαχρονο παιδακι μαζευονταν ολη η γειτονια η μαλλον ολο το μουλκι φορτωνομασταν ολες τις κουβερτες και τις βελετζες και πηγαιναμε στην στεμενια να τις πλυνουν και να τις κοπανησουν με το κοπανι.
    ανατριχιαζω σκεπτομενος αναμνησεις της παιδικης ζωης. τοτε που δεν κλειδωναμε τα σπιτια κοιμομασταν εξω λεγαμε καλημερα και γεια σε ολους, φιλαγαμε το χερι του παπου και της γιαγιας και ειμασταν ολοι ενας.
    Τοτε που οι αντιπαθειες σχεδον δεν υπηρχαν και οταν ειχε προβλημα καποιος ολο το χωριο ετρεχε να βοηθησει.
    τοτε που παιζαμε με τις ωρες μπαλλα στις μουριες πιναμε μπυραλ στον Αχιλλεα και καθε σαβατο εαν ειχε ο πατερας μας εδινε μιαμιση δραχμη να φαμε μπακλαβα η παπα.
    Εαν εγινα βαρετος η ισως γραφικος συγγνωμη. Απλα με την αναρτηση για την στεμενια ξεχειλιζουν οι αναμνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιμένω να ακούσω από κάποιον την ιστορία αυτής της πηγής. Συνδέεται με ιστορικό γεγονός ή με τη μυθολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειμαι ο,η ανωνυμος των 12 μ.μ.η ιστορια της ειναι η εξης.συμφωνα με την μυθολογια,ενα πρωινο ηκορη του βασιλια αλιαρτου, η αλιαρτος πηρε τις παρακορες του παλατιου -ετσι ελεγαν τις φιλεναδες τοτε- και πηγε να παιξει στο χωρο τησ σημερινης στεμενιας. τοτε ητανε μια αρκετα μεγαλη ρηχη λιμνη.επαιζαν με την μπαλα το παιχνιδι που σημερα λεγετε βολευ.σε καποα στιγμη επεσε η μπαλα στη λιμνη και ετρεξε η πριγκηποπουλα να τη ν παρει. την στιγμη που εσκυψε να την πιασει της επεσε το στεμα απο το κεφαλι της μεσα στην λιμνη .ετσι ονομαστηκε η τοποθεσια αυτη εστεμενια, διοτι ετσι ειναι η πραγματικη της ονομασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε του 7.15
    Σ’ ευχαριστώ για την ευχάριστη ιστορία της μικρής πριγκίπισσας της Αλιάρτου με το στέμμα. Υποθέτω ότι η ιστορία αυτή είναι γνωστή και σε πολλούς δημότες. Βλέπω, όμως, μια εγκατάλειψη του χώρου αυτού ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ανωνυμε των8κ33 ευχαριστηση μου που σε διαφωτησα.πιστευεις οτι αν καποιος ηξερε δεν θα εγραφε; ειμαι απο το μουλκι γεννημα θρεμα και μου αρεσε πολυ να μαθαινω οτι εχει σχεση με τον τοπο μου .βεβαιως και υπαρχει μεγαλη εγκαταληψη.σου λεω και τουτο απο μικρο κοριτσι εχω κοπανησει ρουχα στην εστεμενια.σε ευχαριστω πολυ για τον ομορφο διαλογο που ειχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν