ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"

| Ετικέτες | Posted On Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε, σε νέο διάγγελμά του, ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στους «σταυροφόρους» να θέσουν υπό την κατοχή τους και να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιό του.

Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Καντάφι τόνισε ότι «όλοι οι Λίβυοι έχουν τώρα όπλα για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους» και ότι «είναι αναπόφευκτη η ήττα των δυτικών δυνάμεων», ενώ προέβλεψε ένα «νικηφόρο μακρύ πόλεμο»...


Ο Λίβυος ηγέτης πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη από δυτικές χώρες ισοδυναμούν με τρομοκρατικές ενέργειες.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας και θα την απελευθερώσουμε», τόνισε.

Η τηλεόραση μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του Καντάφι χωρίς να προβάλει φωτογραφίες του.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι θα εξοπλίσει τους πολίτες για να υπερασπιστούν τη Λιβύη από αυτή που αποκάλεσε «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση από Δυτικές δυνάμεις. Χαρακτήρισε την Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική «πεδίο μάχης» και προειδοποίησε ότι τα συμφέροντα των χωρών της περιφέρειας βρίσκονται σε κίνδυνο στο εξής, απειλώντας να επιτεθεί σε «στρατιωτικούς και πολιτικούς» στόχους στις χώρες αυτές.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στηρίζει τον Λίβυο ηγέτη.

Το Σάββατο χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση, ενέργεια που, όπως είπε, αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση του λιβυκού πετρελαίου.

Σε τηλεοπτική εμφάνιση ο Ούγκο Τσάβες εξέφρασε τη λύπη του για την στρατιωτική επέμβαση, την καταδίκασε απερίφραστα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός , κρίνοντας ότι όλα γίνονται «για να αρπάξουν το πετρέλαιο της Λιβύης». 

nooz.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ: "ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ"

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν