ΣΕΙΣΜΟΣ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ 10 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ - 19 ΝΕΚΡΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

| Ετικέτες | Posted On Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε τις ακτές του Σεντάι, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι έχει κατακλυσθεί από το νερό. Κύματα ύψους πολλών μέτρων έπληξαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Συναγερμό για τσουνάμι κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊβάν.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, της Νήσους Μαριάννες , τις Φιλιππίνες από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες"...


Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.

Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη.

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 19, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Οι έξι θάνατοι αναφέρθηκαν σε ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας που κατέρρευσε στο Μινάμι Σόμα στην περιφέρεια της Φουκουσίμα και το πρακτορείο Κιόντο μετέδωσε πως οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση στην ίδια περιοχή.

Πυρηνικά εργοστάσια και διυλιστήρια έκλεισαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο. Ο σεισμός ήταν όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες 8,9 Ρίχτερ και όχι 7,9 Ρίχτερ  όπως είχε αναφερθεί αρχικώς.



 "Σημαντικές ζημίες" είναι πιθανόν να έχει προκαλέσει ο σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, ενώ το Τόκιο συγκλονίσθηκε από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών.

    Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής και διάσωσης, "εκκινώντας από την υπόθεση ότι αυτό ο σεισμός έχει προκαλέσει σημαντικές ζημίες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιουκίο Εντάνο.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει πολεμικά αεροσκάφη και πλοία στην περιφέρεια του Μιγιάτζι, την περισσότερο πληγείσα ζώνη.

Ο σεισμός έγινε στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας, όταν ο περισσότερος κόσμος ήταν στις δουλειές τους. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς που έπληξε την χώρα.


newsit.gr

Σχετικές Αναρτήσεις :



Comments:

There are 0 σχόλια for ΣΕΙΣΜΟΣ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ 10 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ - 19 ΝΕΚΡΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν